Ankara'da hikayesiyle dikkat çeken Cimcime Sultan Türbesi! Şifalı suyu bulduğu söyleniyor

Başkent Ankara'da yüzyıllar öncesinde vefat eden ve halen hürmet gösterilen türbeler şehrin manevi yönünü gözler önüne seriyor. Bu türbeler haklarındaki rivayetler de ilgi çekiyor.

Ankara'da hikayesiyle dikkat çeken Cimcime Sultan Türbesi! Şifalı suyu bulduğu söyleniyor

Ankara'nın bir çok ilçesinde asırlar önce yaşamış, haklarında belirli düzeylerde bilgi bulunan türbeler yer alıyor. Bazı türbeler ünlü ve bilindik isimlerin olmasının yanı sıra bazı türbeler ile ilgili bilgilerde ise dilden dile aktarılan hikayeler ile yetiliyor.

Ankara'da hikayesiyle dikkat çeken Cimcime Sultan Türbesi! Şifalı suyu bulduğu söyleniyor

Bu türbelerden birisi olarak Ankara'nın Haymana ilçesinde bulunan Cimcime Hatun Türbesi, ilçenin ünlenme sebebi olan kaplıcaları bulan kişini yattığı yer olarak anlatılıyor.

BIRAKILDIĞI YERDEKİ SUYUN YARALARINI İYİLEŞTİRDİĞİ ANLATILIYOR

Haymana Belediyesinin resmi internet sitesinde ise türbenin hikayesi ile ilgili özetle şu bilgiler yer alıyor;

Çocukları olmayan bir aile saraydan Cimcime adlı bir kızı evlat edinerek evlerine götürür. Cimcime, evlat edindiği ailenin çocuğu olması ve zamanla o çocuğun kendisini istememesinden dolayı istenmeyen kişi haline gelir. Bu üzüntü ve dertten yüzünde yaralar çıkan kız evin babası tarafından uykusundayken bir yere götürülür ve bırakılır.

Ankara'da hikayesiyle dikkat çeken Cimcime Sultan Türbesi! Şifalı suyu bulduğu söyleniyor - Resim : 2

Uyandığında ise yalnız olduğunu anlayan Cimcime bulduğu sıcak su ile temizlenir ve temizlendikçe yaraları iyileşen ve bu suyun yararlı oldu konusunda insanlara bahseden Cimcime Hatun bırakıldığı yere vasiyeti üzerine defnedilir.

Cimcime Hatun Türbesi Kayabaşı Medine Sokak'ta varlığını sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER