Ankara'da göl manzaralı kahvaltı yapmak isteyenlere en iyi kahvaltı mekanları!

Ankara'nın gölleri kadar göl kenarlarında bulunan kahvaltıcıları da meşhur olmuş durumda. Göl kenarında kahvaltı yapmak isteyenlere özel derlediğimiz Ankara'nın göl manzaralı en iyi kahvaltıcılarının detayları haberimizde...

Ankara'da göl manzaralı kahvaltı yapmak isteyenlere en iyi kahvaltı mekanları!

Ankara'nın eşsiz doğal güzelliklerinden olan gölleri, vatandaşların en çok ziyaret ettiği yerler arasında ilk sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. Göl manzarasına karşı hoş sohbet eşliğinde oturulan yemek sofraları ise ziyaretçilerin vazgeçilmesi durumunda.

Ankaralıların ve Ankara'yı ziyaret edenlerin merak ettiği bir diğer konu ise eşsiz göl manzarasında nerelerde kahvaltı edilebileceği. İşte, sizler için derlediğimiz Ankara'nın en iyi göl manzaralı kahvaltıcıları…

EYMİR GÖLÜ

Ankara'da göl manzaralı kahvaltı yapmak isteyenlere en iyi kahvaltı mekanları!

Ankara'da göl denilince akla gelen ilk yerlerden biri kesinlikle Eymir Gölü. Arazisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) ait olan göl, aynı zamanda üniversite ile de özdeşmiş durumda. İçerisinde bulunan göl kıyısındaki çeşit çeşit restoranıyla göl manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak isteyenlerin uğrak noktalarından.

MOGAN GÖLÜ

Ankara'da göl manzaralı kahvaltı yapmak isteyenlere en iyi kahvaltı mekanları! - Resim : 2

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü, özellikle ailelerin en çok tercih ettiği göllerden biri. Barselona Sözleşmesi çerçevesinde göl ve çevresi Türkiye'de ilan edilen 15 özel koruma bölgesinden bir tanesini oluşturan ‘Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’ içerisinde yer alıyor. Gölün çevresinde bulunan mekanlar ise Ankaralıların ve Ankara'yı gezmeye gelenlerin en çok tercih ettiği kahvaltıcılara ev sahipliği yapıyor.

GÖKSU PARKI

Ankara'da göl manzaralı kahvaltı yapmak isteyenlere en iyi kahvaltı mekanları! - Resim : 3

Göksü Parkı, Etimesgut ilçesinde bulunuyor. Susuz göleti ve çevresinde yürütülen rekreasyon çalışmaları sonucunda Göksu Parkı oluşturuldu. Göletin çevresinde bulunan mekanlar da hoş sohbet eşliğinde güzel kahvaltıların vazgeçilmezi oluyor.

KARAGÖL

Ankara'da göl manzaralı kahvaltı yapmak isteyenlere en iyi kahvaltı mekanları! - Resim : 4

Çubuk'ta bulunan Karagöl, yemyeşil ağaçların arasında huzura ev sahipliği yapıyor. Alanda bulunan piknik yapma yerleriyle kendi kahvaltısını getirenler de olurken göl çevresinde bulunan mesire alanı da kahvaltı duraklarından biridir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER