Ankara'da Duatepe Anıtı ile tarih canlanıyor! Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası burada yaşandı!

Tarihi yerler açısından çok zengin bir kent olan Ankara’da Duatepe Anıtı ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Duatepe Anıtı neden önemlidir?

Ankara'da Duatepe Anıtı ile tarih canlanıyor! Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası burada yaşandı!

Ankara bir kent olarak buram buram tarih kokmaktadır. Bu kentin tarihi geçmişi binlerce yıllık bir geçmişe dayanırken Türkiye Cumhuriyeti için de çok özel bir yere sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yer olan Ankara aynı zamanda o dönem verilen büyük mücadelelerin de merkezi olmuştur. Kurtuluş Savaşı Ankara’dan yönetilirken bugün Duatepe Anıtı olarak bilinen yer çok özel bir yere sahiptir.

Ankara'da Duatepe Anıtı ile tarih canlanıyor! Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası burada yaşandı!

2000 YILINDA AÇILDI

Sakarya Meydan Savaşı’nın Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük bir önemi vardır. Bu savaş Ankara’ya çok yakın bir yerde gerçekleşmiştir. Duatepe Anıtı da Sakarya Meydan Savaşı’nın yapıldığı son savunma hattı üzerindeki Gazi Tepe, Türbe Tepe ve Mangal Dağı’nın ağaçlandırılması ile meydana getirilmiştir. 1999 yılında çalışmalar başlamış ve bölgeye 20 bin ağaç dikilmiştir. Bu sırada da anıt tamamlanarak 2000 yılında açılmıştır. Polatlı ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Duatepe Anıtı’nın otopark, bağlantı yolu, yürüme yolu, tören alanı ve anıt şeklinde kısımları bulunmaktadır. Duatepe’de şehit düşen 81 askerin bilgileri anıt duvarına yazılmıştır.

DUATEPE'NİN KURTULUŞ SAVAŞI'NDAKİ ÖNEMİ

Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile başlatılan taarruzda ilk geri alınan tepe Duatepe’dir. Düşman kuvvetlerinin Ege Denizi’ne dökülmesine kadar sürecek olan taarruz Duatepe’de başlamıştır. Duatepe’de bulunan Gazi Tepe ise Mustafa Kemal Atatürk’ün attan düşerek kaburga kemiklerini kırmasına rağmen görevini ısrarla sürdürdüğü yerdir.

Ankara'da Duatepe Anıtı ile tarih canlanıyor! Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası burada yaşandı! - Resim : 2

HAFTANIN 6 GÜNÜ ZİYARET EDİLEBİLİR

Duatepe Anıtı bugün tüm görkemi ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Pazartesi günleri haricinde ziyaretçilere açık olan Duatepe Anıtı diğer günlerde saat 09:00 ile 17:00 arasında ziyaret edilebiliyor. Kurtuluş Savaşı’nın tüm görkeminin yansıtıldığı anıtı ziyaret edenler oldukça duygusal anlar yaşıyorlar.

SONRAKİ HABER