Ankara'da böyle bir yer olduğunu biliyor muydunuz? Yolun ortasında evliya kabri

Ankara başkent oluşu ile özdeşleşmesine karşın binlerce yıllık geçmişi ile bir çok tarihi yer ve olaya ev sahipliği yapıyor. Bu yerlerden birisi de Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alıyor.

Ankara'da böyle bir yer olduğunu biliyor muydunuz? Yolun ortasında evliya kabri

Ankara'da yer alan bir mezar görenleri hayret ediyor. Uzun zamandır orada yaşayanlar bu durumu normal karşılarken kabri görenler yolun ortasında tek başına neden böyle bir mezar olduğunu araştırmaya başlıyor.

ANKARA'NIN KADIN EVLİYASI

Söz konusu kabir Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alıyor. Söz konusu yoldan geçen vatandaşlar araçların geçtiği bir yolun ortasında neden böyle bir kabir olduğunu araştırmaya başlayınca gerçek ile karşılaşıyorlar. Altındağ ilçesinde yer alan bu mezarda yatan kişinin adının Tezveren Sultan olduğu ve Ankara'nın kadın evliyalarından olduğu öğrenildi. Kendisi hakkında kesin bir bilgi bulunmayan Tezveren Sultan'ın zaman içerisinde değişen yerleşim düzeninden dolayı kabrinin hareket ettirilemediği ve o şekilde kalmaya devam ettiği öğrenildi.

Ankara'da böyle bir yer olduğunu biliyor muydunuz? Yolun ortasında evliya kabri

TEZVEREN SULTAN KİMDİR?

Ankara'da yol ortasında bulunan Türbe deyince akıllara gelen Tezveren Sultan'ın hayat hikayesi hakkında rivayetler dolaşmakta. Kendisi hakkında ev çok bilinen hikaye şu şekildedir;

Tezveren Sultan'ın çalıştığı konakta bulunan hanıma bir helva yapmış ve helvayı beğenen kadının hacda olan eşinin bundan yemesini keşke diyerek istemiştir. Tezveren Sultan helvayı ona götürdüğünü söylemiş ve kadın bunu anlamlandıramamıştır. Hacdan dönen koca elinde helva ile dönünce Tezveren Sultan'ın kerameti de ortaya çıkmıştır.

Günümüzde bölge halkı tarafından hakkında kesin bir bilgi bulunmamasına rağmen kabre yönelik saygı ve hürmet devam etmektedir. Mezarı ise zaman içinde yapılmış ve bakımlı hale getirilmiştir.

SONRAKİ HABER