Ankara'da AŞTİ'den önce burası vardı! Şimdi yerinde şehrin yönetim merkezi var

Başkentin şehirler arası ulaşım ihtiyacının çok önemli bir kısmını tek başına karşılayayan AŞTİ 19 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. Ülkenin en büyük otogarlarından birisi olan bu yerden önce AŞOT adlı bir otogar bulunuyordu.

Ankara'da AŞTİ'den önce burası vardı! Şimdi yerinde şehrin yönetim merkezi var

Şehir içi ulaşım kadar şehirler arası ulaşımda büyük önem taşıyor. İnsanlar çeşitli nedenlerden dolayı farklı şehirlere ziyaret ederken merkezi ya da ilçelerdeki otogarları kullanarak seyahatini gerçekleştiriyor.

ON YILLARCA HİZMET VERMEYİ SÜRDÜRDÜ

Ankara ise Türkiye'nin başkenti ve en kalabalık 2. şehir olmasının verdiği etkiyle en çok tercih edilen şehirler arasında yer alıyor. Bu nedenle 1995 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) Ankara için önemli bir konumda bulunuyor.

Ankara'da AŞTİ'den önce burası vardı! Şimdi yerinde şehrin yönetim merkezi var

AŞTİ'ye göre daha mütevazi olan bu terminal 2 katlıydı. Terminalin ön tarafı giden yolcu peronlarından oluşuyordu. Bodrum katında lavabo gibi yerler olan AŞOT'un üst katında idari yerler vardı. Gelen yolcular ise zaman içerisinde sabit bir yer olmaksızın boş olan bir yerde indirilir olunmuştu.

AŞTİ AÇILANA KADAR HİZMET VERMEYE DEVAM ETTİ

Ankara halkı bu otogar inşa edilmeden önce Ankara halkı şehirlerarası ulaşım için AŞOT adlı bir terminali tercih ediyordu. Günümüzde Ankara Büyükşehir Belediyesi binasının yer aldığı alanda bulunan AŞOT uzun yıllar boyunca insanların Ankara'ya gelip gittiği yer olarak varlığını sürdürdü.

Ankara'da AŞTİ'den önce burası vardı! Şimdi yerinde şehrin yönetim merkezi var - Resim : 2

AŞOT, Aşti yapıldığı 1995 yılına kadar hizmet vermeye devam etti. O tarihten sonra hizmet dışı kalan alan 2005 yılında tamamen yıkılarak tarih sahnesinde yer aldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER