Ankara’da akşam serinliğinde en çok bu kaleye gidiliyor! Manzara keyfi için birebir

Ankara’nın en çok bilinen ilçelerinden birinde yer alan bu kale, özellikle akşam serinliğinde, gerek manzarası gerek bahçe ve koleksiyonlarıyla sıkça uğrak yeri oluyor.

Ankara’da akşam serinliğinde en çok bu kaleye gidiliyor! Manzara keyfi için birebir

Ankara tarihi mirası kadar doğal güzellikleriyle de öne çıkan bir şehir. Kentin pek çok ilçesinde özellikle serin akşam saatlerinde birçok Ankaralı çeşitli yerlere gidiyor. Bu yerler bazen geniş alanlara sahip bir park, bir bahçe bazen de ışıltılı manzarayı en şekilde gören kaleler olabiliyor. Ankara’nın Keçiören ilçesinde yer alan tarihi bir kale bu özelliklerin hepsini barındırarak Ankaralıların sıkça uğradığı cazip bir destinasyon yeri oluyor.

BUDAPEŞTE’DEKİ AYNI İSİMLİ KALEYE YAKIN BİR MİMARİSİ VAR

Ankara’da akşam serinliğinde en çok bu kaleye gidiliyor! Manzara keyfi için birebir

Ankara’nın Keçiören ilçesinde yer alan Estergon Kalesi, akşam saatlerinde evden uzaklaşıp keyifli vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için cazip merkezlerden biri olarak kullanılıyor. Estergon Türk Kültür Merkezi olarak da hizmet veren kale, Ankara’nın neredeyse tüm bölgelerinin ışıltılı manzaralarını iyi bir yerde görmesiyle Keçiörenliler kadar diğer Ankaralı vatandaşlar tarafından da sıkça uğranılan bir yer haline geldi.

SÜS BAHÇELERİ VE GELENEKSEL TÜRK LEZZETLERİ

Ankara’da akşam serinliğinde en çok bu kaleye gidiliyor! Manzara keyfi için birebir - Resim : 2

Aynı zamanda Özbekistan mutfağının da öne çıktığı (pilavını mutlaka denemelisiniz) geleneksel Türk restoranlarının yer almasıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekerken süs bahçeleri ve Türk kültürünü yansıtan eserleriyle de gelen ziyaretçilerine verimli birkaç saat geçirtiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER