Ankara'da adeta doğal bir çiftlik bulunuyor! Görenler çok şanslı yaz kış her an karşınıza çıkabilir

Başkent Ankara'nın bazı ilçeleri doğal güzellikleri ve içinde barındırdıkları doğal yaşam ile herkesi şaşırtıyor. Ankara'nın bir ilçesi adeta doğal bir çiftlik görevi görürken Beypazarı ilçesi de yılkı atları ile Ankara'nın doğal çiftliği görevini görüyor. Yılkı atlarının doğal yaşam alanları haline gelen Beypazarı'nda yaz kış yılkı atları görülebiliyor.

Ankara'da adeta doğal bir çiftlik bulunuyor! Görenler çok şanslı yaz kış her an karşınıza çıkabilir

Başkent Ankara'daki doğal yaşam, doğa meraklılarının gündeminde yer alıyor. Doğaseverler ve doğada vakit geçirmek isteyenler, kentteki doğal yaşam alanlarını araştırırken Ankara'da bulunan bir ilçede adeta doğal çiftlik bulunuyor. Ankara'da doğal yaşama dair pek çok görüntü kaydedilirken özellikle doğa ve kamp tutkunları doğal yaşama birebir şahitlik edebiliyor.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yaşayan yılkı atları, Anadolu’da yabani at olarak bilinen ve doğal yaşamın simgelerinden kabul ediliyor. Yaz ve kış mevsiminde ilçede görülen yılkı atları, doğada insanlardan uzakta özgür bir şekilde yaşıyor. Beypazarı’nda kameralara yansıyan yılkı atlarının görüntüleri de adeta kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

BEYPAZARI'NDA ÖZGÜR YILKILAR YAŞIYOR

Beypazarı ilçesinin yüksek kesimlerinde bulunan Karaşar Dağları’nda eskiden traktörlerin çok yaygın olmadığı dönemlerde ağaç kesimi yapılırken tomruk çekiminde ve yazın çiftçilerin kullandığı yılkı atları, kış gelince serbest bırakılarak ilkbaharda tekrar tutulurdu.

Ankara'da adeta doğal bir çiftlik bulunuyor! Görenler çok şanslı yaz kış her an karşınıza çıkabilir

Yıllar içinde tutulamayan atlar doğada özgür bir şekilde yaşamını sürdürmeye başladı. Yılkı atları son dönemde sıklıkla insanların bulunduğu alanlarda görülmeye başladı. Karaşar Dağı'nda sürüler halinde gezen yılkı atları arasında yazın sıklıkla taylarda görülürken son zamanlarda Beypazarı’nın yüksek rakımlı yaylalarını yaşam alanı yapan yılkı atları kameralara yansımaya devam ediyor.

Ankara'da adeta doğal bir çiftlik bulunuyor! Görenler çok şanslı yaz kış her an karşınıza çıkabilir - Resim : 2

Kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı anlar kaydedilirken görüntüleri görenler ise hayranlıklarını gizleyemiyor. Beslenmek için sıklıkla vatandaşların olduğu alanlara da inen yılkılar, doğal yaşamı simgeliyor.

Ankara'da adeta doğal bir çiftlik bulunuyor! Görenler çok şanslı yaz kış her an karşınıza çıkabilir - Resim : 3

Yılkı atları, gruplar halinde gezerken vatandaşın kamerasına yansımaya devam ediyor, bu görüntüler ise sosyal medyada oldukça ilgi görüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER