Ankara'da 14 bin öğrenciye karşılıksız destek! Tek kuruş ödemesi yok aylık 550 TL hesabınızda

Ülkemizde ihtiyaç sahipleri için sağlanan pek çok destek bulunuyor. Bakanlıklar ve belediyeler tarafından yapılan yardımlar vatandaşların gündeminde yer alırken bu desteklerden yararlanmak isteyenler ise araştırmalarına devam ediyor. Ankara'da yaşayan öğrenciler için sağlanan destek belediye tarafından verilirken desteğe ilişkin detaylar da merak edildi.

Ankara'da 14 bin öğrenciye karşılıksız destek! Tek kuruş ödemesi yok aylık 550 TL hesabınızda

Başkent Ankara'da yapılan sosyal yardımlar vatandaşların gündeminde bulunuyor. Sosyal yardımlarla ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken bakanlıklar, belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen destekler de sürüyor.

Belirli şartlara bağlı olarak sunulan desteklerden sayısız vatandaş yararlanırken bu kez Ankara'da yaşayan öğrenciler için sunulan bir destek gündem oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) vatandaşa sosyal yardımlarını sürdürürken öğrencileri de unutmadı. Ankaralıların sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamaları için yardım programlarına imza atan ABB, ulaşım, doğal gaz,, et ve süt, kırtasiyeye, kantin, giyim ve emekliye yönelik nakdi yardım desteği ile kent halkının yanında oluyor. Her ay binlerce ailenin Başkent Kart aracılığıyla desteklerden faydalandığı bilinirken zorlu ekonomik şartlarda öğrenciler için de kantin desteğini sundu.

ANKARALI ÖĞRENCİLERE AYLIK 550 TL DEĞERİNDE KANTİN DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni dönem kantin desteği hakkında resmi X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İlkokul çağındaki çocukların beslenme sorunlarının eğitim hayatlarını etkilememesi ve yaşıtlarıyla eşit koşullarda gelişimlerini tamamlamaları amacıyla kentte sosyal yardım alan ailelerin 10 bin 762 çocuğu için aylık 550 TL kantin desteğini Başkent Kart'a yüklediklerini duyurmuştu.

Ankara'da 14 bin öğrenciye karşılıksız destek! Tek kuruş ödemesi yok aylık 550 TL hesabınızda

Aylık olarak ABB'den sosyal yardım alan ailenin okula giden çocuğu için sağlanan 550 TL tutarındaki desteğin geri ödemesi bulunmazken ABB tarafından yapılan son açıklamada ise ‘’İlkokul çağındaki çocukların beslenme sorunlarının eğitim hayatlarını etkilememesi ve yaşıtlarıyla eşit koşullarda gelişim ve eğitimlerini tamamlamaları amacıyla;

Ankara'da 14 bin öğrenciye karşılıksız destek! Tek kuruş ödemesi yok aylık 550 TL hesabınızda - Resim : 2

Başkent Kart ile 14 bin çocuğumuza okullarında "Kantin Desteği" sağlıyoruz. “En çılgın projemiz, çocuklarımız..." ifadelerine yer verildi.

Ankara'da 14 bin öğrenciye karşılıksız destek! Tek kuruş ödemesi yok aylık 550 TL hesabınızda - Resim : 3

Söz konusu kantin desteği 9 aylık okul süreci boyunca toplamda 4 bin 950 TL olarak Başkent Kart üzerinden hak sahiplerinin hesaplarına ödeniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER