Ankara'da 138 mahalle için YASAK kararı! Yabancılara ikamet yasağı getirildi

Türkiye'nin son derece yoğun göç alması nedeniyle İçişleri Bakanlığı yeni tedbir kararlarını devreye sokarken Ankara'da 138 mahallede yabancılara yasak kararı alındı. Yabancılar artık bu mahallelerde oturamayacak.

Ankara'da 138 mahalle için YASAK kararı! Yabancılara ikamet yasağı getirildi

Ankara'da 138 mahalle için YASAK kararı! Yabancılara ikamet yasağı getirildi - İlk olarak Suriye'de başlayan iç savaş ardından diğer bölgelerde de başlayan karışıklıklar Türkiye'nin yoğun bir yabancı göçüne maruz kalmasına neden olmuştu. Artan yabancı sayısı her geçen gün artarken İçişleri Bakanlığı tarafından yeni kararlar açıklandı.

Yabancıların en çok göç ettiği illerin başında yer alan Ankara'da alınan karar doğrultusunda yabancıların bazı mahallelerde oturma izni almalarına yasak getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında yabancılara karşı denetimleri arttıracaklarını ve mobil göç noktası uygulaması ile denetimlerini arttıracaklarını ifade etmişti. Denetimler artarken yeni yasak kararları da açıklandı.

ANKARA'DA YABANCI UYRUKLULARA OTURMA YASAĞI GELEN MAHALLELER HANGİLERİ?

Ankara'da yabancı uyrukluların oturma yasağı gelen ilçeler ve mahalleler belli oldu. İçişleri Bakanlığı'nın Göç İdaresi Başkanlığı aracılığıyla aldığı karar, başkentin 138 mahallesinde yabancı uyrukluların geçici süreliğine ikamet etmesine izin verilmeyeceğini ilan etti. Bu yasak, yabancı uyrukluların yoğunlukta olduğu mahallelerde özellikle Mamak ve Altındağ ilçelerinde hayata geçirilecek.

Ankara'da 138 mahalle için YASAK kararı! Yabancılara ikamet yasağı getirildi

Altındağ ilçesinde bulunan 54 mahalleye, Mamak ilçesindeki 68 mahalleye yabancı uyrukluların yerleşmesine izin verilmeyecek. Bu mahallelerdeki ikamet yasağı, nüfus dengesini ve güvenliği dengelemek amacıyla alınmış bir tedbir olarak değerlendiriliyor. İlgili mahallelerin dışında, Beypazarı, Çankaya, Keçiören, Polatlı, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde de belirli mahallelerde yabancı uyrukluların oturmasına kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamaların, bölgesel nüfus ve güvenlik dengelerini korumak adına alındığı belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı almış olduğu bu kararlar ile beraber ülke genelinde yabancı uyrukluların ikamet ettiği bölgelerdeki dengeleri ve güvenliği dengelemeyi hedefliyor. Ardan nüfusa göre benzer kararların gelebileceği ifade edilirken Ankara'da son dönemde deprem nedeniyle de artan nüfus yoğunluğu sonrasında yabancıların denetimi arttırılmıştı.

SONRAKİ HABER