Ankara ve İstanbul Çevresi Kış Tatili Önerileri

Kış tatili için mesken tutabileceğiniz büyükşehirler İstanbul ve Ankara, farklı tatil beklentilerini karşılayan imkânlarla öne çıkar. Kış tatilinde istenilen izole olma isteğini karşılayacak Ankara- İstanbul çevresi tatil yerleri ile nefes aldıran bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ankara ve İstanbul Çevresi Kış Tatili Önerileri

Kış tatili için mesken tutabileceğiniz büyükşehirler İstanbul ve Ankara, farklı tatil beklentilerini karşılayan imkânlarla öne çıkar. Kış tatilinde istenilen izole olma isteğini karşılayacak Ankara- İstanbul çevresi tatil yerleri ile nefes aldıran bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. İstanbul- Bursa kaplıcaları,Ankara Kızılcahamam otelleri, Ilgaz kayak turu derken işte kışın yapabileceğiniz en iyi kış tatili fikirleri!

Kaplıcalar

Sıcacık ve şifalı kaplıcalar, kış tatili denince akla gelen duraklardan biri. Özellikle İç Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgesinde yoğunlaşan kaplıcaları, İstanbul ve Ankara çevresinde de rastlamak mümkündür. Bolu, Bursa, Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Nevşehir illeri, İstanbul ve Ankara çevresinde konumlanan en ünlü kaplıcalara ev sahipliği yapar. Bu illerde yer alan kaplıcalara yakın termal oteller de her şeyden uzaklaşmak ve şifa getiren bir kış tatili yapmak isteyenlere konforlu imkânlar ve termal havuz- spa hizmeti sunar. Kısacası kışın şifayı doğru adreste aramak vekaplıcanın faydalarını birebir deneyimlemek isteyenlere şifalı termal sular ilaç gibi gelecektir.

Ankara ve İstanbul Çevresi Kış Tatili Önerileri

Kış Spor Aktiviteleri

Bolu, Bursa, Kayseri, Kocaeli, Kastamonu ve Ankara-Elmadağ, Türkiyenin başlıca kayak merkezlerini barındırır. Bursa Uludağ kayak merkezlerinde; çocuklu-aile otelleri yer aldığı gibi baş başa veya tek başına tatil olanağı sağlayan oteller de vardır. Aynı şekilde Kayseri-Erciyes, Kastamonu-Ilgaz, Bolu Kartalkaya- Esentepe ve Ankara Elmadağ ilçesi de kış turizminin de bilinen lokasyonlarıdır. Bu illerde yer alan otellerde kış sporları ve kayak yapabilir, kar manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. İstanbul veya Ankara’da ikamet edenlere yakın konumlanan bu kayak merkezleri, kış tatilinde doğadan kopmak istemeyenler için de ideal tatil yerlerindendir.

Tarihi ve Kültürel Mekânlar

Kış tatili için tarihi ve kültürel değerini muhafaza eden illeri de listenize dahil edebilirsiniz. İstanbul ve Ankara çevresinde yer alan Bursa, Afyonkarahisar, Beypazarı, Safranbolu, Kapadokya lokasyonları, konaklama yaparken kültür ve tarih turuna çıkmanıza da imkân sağlar. Kışın turistik gezi ve konaklama için bu durakları tercih edebilirsiniz. Bu lokasyonlardaki tarihi konaklama yerleri dışında yine kaplıca özellikli otelleri de geziniz için değerlendirebilirsiniz. Bir yandan gezerken bir yandan de kış tatilinde konforlu konaklama yapmak isterseniz müzelere ve tarihi yerlere yakın konumlanan otellerde konaklayabilirsiniz.

Doğal Mesire ve Kamp Alanları

Tatil rotanızı, doğal güzellikler ile bezeli Kapadokya, Denizli, Bolu, Kızılcahamam Sapanca, Safranbolu- Karabük gibi lokasyonlara da çevirebilirsiniz. Bu yerlerde bulunan doğal yapı ve mesken yerleri, kış tatilinde eve tıkılmak istemiyorsanız ideal tatil merkezlerini içerir. Özellikle Kapadokya, Safranbolu ve Kızılcahamam gibi ulaşımın kolay olduğu ve pek çok konaklama imkânının bulunduğu lokasyonları tercih edebilirsiniz.

Yine geniş bir arkadaş grubu ile tatil planlıyorsanız Bolu, Sapanca ve Kızılcahamam lokasyonlarında kamp yapmayı düşünebilirsiniz. Bu lokasyonlarda yer alan kamp yerlerini, gitmeden araştırarak ücretli veya ücretsiz kamp yapma hakkında bilgi almanız gerekir. İstanbul ve Ankara çevresinde konumlanan kış tatili lokasyonlarını listeye dahil ederek ulaşım derdini düşünmeden tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

Advertorial Haber

SONRAKİ HABER