Ankara kar yağışına hazırlanıyor! Ankara Valiliği zirai don uyarısı yaptı

Ankara'da havaların mevsim sıcaklıklarının çok üzerinde seyretmesinin ardından vatandaşlara dikkat etmeleri yönünde yeni bir açıklama geldi. Ankara Valiliği vatandaşları uyardı.

Ankara kar yağışına hazırlanıyor! Ankara Valiliği zirai don uyarısı yaptı

İlkbahar günlerini geçiren Ankara'da hafta başında vatandaşlara kar yağışı uyarısı yapılmıştı. Sıcak bir kış dönemi geçiren ve yağış yağmaması durumundan dolayı huzursuz olan Ankara halkı kar ihtimali ile umutlanmıştı.

Meteoroloji Uzmanları tarafından yapılan kar tahminlerinin ardından Ankara Valiliği bir uyarı açıklaması yayınladı. Hava sıcaklıklarının ani bir şekilde düşmesinin beklendiğinden dolayı zirai don yaşanması beklenildiği ifade edildi. Ankara Valiliği uyarı mesajı yayınlayarak vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Çarşamba (20.03.2024) sabah saatlerinde Ankara’nın kuzey ilçelerinde hafif, Perşembe günü (21.03.2024) İl genelinde hafif, yüksek kesimlerinde orta kuvvette, Cuma günü (22.03.2024) İl genelinde orta kuvvette, Cumartesi günü (23.03.2024) İl genelinde orta kuvvette, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

SONUÇLARI BEKLENİYOR

Ankara'da haftanın son günlerinde yağması beklenen kar yağışı konusunda vatandaşların önlem alması büyük önem arz ediyor. Söz konusu yağışların sıcaklıkların ardından bir anda gelecek olmasından dolayı tarım arazilerinde nasıl bir sonuç doğuracağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

SONRAKİ HABER