Ankara burada ayaklarınızın altında! Şehrin sembollerinden oldu

Ankara bulunduğu iklim nedeniyle yeşil alan ve su bölgeleri konusunda kıyı şehirlerinden biraz daha geri planda duruyor. Bu nedenle şehirde yıllardır sürdürülen park ve yeşil alan yapım çalışmaları zaman içinde yerel halk için bazı özel yerler oluşmasına neden oldu.

Ankara burada ayaklarınızın altında! Şehrin sembollerinden oldu

Ankara'da yaşayan insanlar boş zamanlarını genellikle park ve bahçelerde geçirmeyi tercih ediyor. Kendilerine yakın yerleri tercih eden insanlar bazı zamanlarda, kendine has ve uzun yıllardır ayakta duran parklara da gidiyor.

YARIM ASRI GERİDE BIRAKTI

O parklardan birisi olan 50. yıl parkı bugün halen ayakta duran ve Ankaralılar için ayrı bir konumda bulunan bir alan olarak öne çıkıyor. Teknik özelliklerinden çok ziyaret eden insana şehri ayaklar altında görme hissiyatı veren bu park 1970 yılından beri hizmet vermeye devam ediyor.

Ankara burada ayaklarınızın altında! Şehrin sembollerinden oldu

Cumhuriyetin 50. yılının onuruna yapılan bu park Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Cebeci semtinde bulunuyor. Bulunduğu konum itibariyle dik bir alanda bulunan park özellikle yaz dönemlerinde özel bir deneyim sunuyor. 54 yıldır hizmet veren bu konuda Ankara'nın en eski parklarından birisi olan 50. yıl parkı 2009 yılında yenileme çalışmaları bitirilerek yeniden hizmete açılmıştı.

ŞEHRİN HAFIZASI

İnsanların aile ve sevdikleri ile piknik yapabileceği bu özel alam şehrin canlı bir hafızası olarak göze çarpıyor. Özellikle Ankara'da yaşayan vatandaşlarda tarihi bir değeri olmayan fakat nesillerdir ayakta duran bu yerlere büyük bir önem gösteriyor. Parkın ilerleyen yıllarda da bakımlar ile ayakta durması ve hizmet vermeye devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER