Altın yatırımcısına uzmanından uyarı! Tarih vererek yatırımcıyı bekleyen tehlikeyi duyurdu

Bayram tatili nedeniyle piyasaların ara verecek olması uzmanları harekete geçirdi. Altın fiyatlarına ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken uzman isimden 'Çok tehlikeli' ifadesiyle kritik bir uyarı geldi.

Altın yatırımcısına uzmanından uyarı! Tarih vererek yatırımcıyı bekleyen tehlikeyi duyurdu

Altın ve para piyasaları yatırımcı ve yatırımcı adaylarının sıkı takibinde yer alıyor. Altın yatırımcısı için yapılan uyarılara her geçen gün bir yenisi eklenirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik bir açıklama geldi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı olarak tanınan Memiş, bayram tatiline giren piyasalar için tahminlerde bulunarak altın tarafındaki yaşanan ve 'çok tehlikeli' olarak adlandırdığı gelişmeyi açıkladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaların dalgalı seyrettiğine değinirken önemli ifadelere yer verdi.

İSLAM MEMİŞ ALTIN YATIRIMCISINI UYARDI

Borsa ve dolar kuru ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Finans Analisti Memiş, ‘’Dolar kuru 31.98 seviyesinde. Gün içinde dalgalı bir seyirde işlemler gerçekleştirdi. Dolar karşısındaki varlıklarda kar satışı gördük ama altın hariç" şeklinde konuştu. Memiş, gram altınla ilgili değerlendirmelerine devam ederken fiyatların 3 kez sarktığına işaret etti. Bu çerçevede yaptığı açıklamada “2024'te altın, altın çağını yaşayacak demiştik, eziyor ve geçiyor evet ama ons tarafı çok tehlikeli.'' dedi.

Altın yatırımcısına uzmanından uyarı! Tarih vererek yatırımcıyı bekleyen tehlikeyi duyurdu

Gram altında ise 2 bin 400 altına sarkma oldu 3 kez. Nisan ayı ilk haftasında gram altın TL 3 kez sarktı. 2 bin 395 liraya kadar sarktı. Altın fiyatları geriledi, düştü. Gümüş gram ve onsunda düşüşler var.'' ifadelerine yer verdi. ‘’Geç kaldım diyenlere duyurulur diye çok paylaşım. Bu hafta boyunca düşüşlerin alım fırsatı olarak ön plana çıktığını ifade ettim.'' diyen İslam Memiş, ‘’Gram altın TL fiyatı 2425-2453 lira aralığında. Dalgalı bir seyir var. Bant aralıkları açık.

Altın yatırımcısına uzmanından uyarı! Tarih vererek yatırımcıyı bekleyen tehlikeyi duyurdu - Resim : 2

Dalgalı seyir olduğu için de makas aralıkları açılmaya devam ediyor. Gram altın TL'de yaklaşık 30 liralık makas aralığı var alım satımda. Altın fiyatlarında genel yönde, beklentimizde değişiklik yok. Biz yine 3000-3500 lira seviyelerini beklemeye devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Altın fiyatlarında her sarkmanın alım fırsatı sunduğunu ifade eden Memiş, bant aralığının da açıldığına işaret etti.

NOT: Bu yazıda Haberankara.com tarafından verilen herhangi bir yatırım tavsiyesi bulunmamaktadır. Yalnızca uzman görüşlerine yer verilmiştir.

SONRAKİ HABER