Aletler kırıldı mezar taşınamadı: Ankara'da yolun ortasında kalan Tezveren Sutan Türbesi hikayesi

Ankara'da türbeler ve hikayeleri dilden dile anlatılmaya devam ederken Tezveren Sultan Türbesi bunlar arasında en dikkat çekenlerin başında yer alıyor. Şehrin göbeğinde yer alan türbe hikayesi ile okuyanları duygulandırıyor.

Aletler kırıldı mezar taşınamadı: Ankara'da yolun ortasında kalan Tezveren Sutan Türbesi hikayesi

Dua etmek isteyen kişilerin sıklıkla ziyaret ettikleri türbeler büyük önem taşırken Ankara'da bulunan Tezveren Sultan Türbesi'de bu türbeler arasında bulunuyor. Ankara'nın göbeği olarak kabul edilen bölgede kalan türbe her gün yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilirken hikayesi de okuyanları şaşırtıyor. Daha önce Hacettepe Üniversitesi sınırları içerisinde kalan türbenin taşınma hikayesi de okuyanların tüylerini diken diken ediyor.

ANKARA'DA YOL ORTASINDA TÜRBE: TEZVEREN SULTAN TÜRBESİ HİKAYESİ!

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Tezveren ve Gülbaba türbeleri yol ortasında yer almalarından dolayı dikkati üzerine çekiyor. Türbeleri yol ortasında gören vatandaşlar ise dua etmeyi de eksik bırakmıyor. İddialara göre yıllardır yol ortasında olduğu öğrenilen türbelerin nereden ve nasıl geldiği ise bilinmiyor. Tezveren türbesinin bulunduğu yol üzerinde yıllardır esnaflık yapan Erol Yıldız, türbeleri anlattı.

Yıldız, türbeleri belediyenin kaldırmaya çalışmasına rağmen manevi bir güç olduğundan dolayı başarılamadığına belirterek, “Tezveren türbesi önceden Hacettepe’nin arazisinin içerisindeydi. Eskiden mum yakarlardı orada. Mukaddem camii vardı burada. O Mukaddem camii yıkıldıktan sonra köprü yapılacak diye türbeyi buraya taşıdılar. Bir naylonun içerisindeki kemiği daha sonra defnettiler. Kadın mı erkek mi kimse bilmiyor.

Aletler kırıldı mezar taşınamadı: Ankara'da yolun ortasında kalan Tezveren Sutan Türbesi hikayesi

Bölgede yaşayan kişiler tarafından anlatılan türbe hikayesine göre ise mezarın kaldırılması için eski dönemde yapılan çalışmalarda kepçelerin kırıldığı ve işçilerin yaralandığı belirtildi. İddialara göre mezarın bu nedenle yolun ortasında kalmasına rağmen korunmak zorunda kaldığı belirtilirken bazı kişiler ise sadece mezarın burada olduğu kabrin ise Hacetttepe'nin altında korunduğu yönünde.

TEZVEREN SULTAN KİMDİR?

İddialara göre Tezveren Sultan, Anadolu'da nadir olarak kabul edilen kadın evliyalar arasında yer alıyor. Kendisine dilenen dilekler kabul edildiği için zamanla adı Tezveren Sultan olarak yayılmış. O tarihte konağın bahçesine gömülen Tezveren Sultan şehrin gelişmesiyle taşınmak istenmiş ancak yapılan tüm çalışmalar başarısızlıkla sonuçlanmış ve kabir yol ortasında kalmasına rağmen olduğu yerde korunmak zorunda kalmış.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER