ABB ASKİ'den Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerine 2 yeni yatırım! Bu sorun artık tarih olacak

Başkent Ankara için yapılan yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan yatırımların yanı sıra belediyenin de yatırımları devam ederken ASKİ Genel Müdürlüğü, Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi’ne 2 yeni yatırımı ile gündem oldu.

ABB ASKİ'den Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerine 2 yeni yatırım! Bu sorun artık tarih olacak

Başkent Ankara'daki çeşitli yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Belediyeler tarafından sürdürülen yatırımlara bir yenisi daha eklenirken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi’ndeki alt yapı sorunlarını gidermek üzere düğmeye bastı.

ASKİ’DEN GÖKSU VE SUSUZ MAHALLELERİNE YATIRIM

ASKİ Genel Müdürlüğü, Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi’ne 2 bin 116 metre yağmur suyu hattı inşa etmek için çalışma başlattı. Çalışma birbirine çok yakın olan Etimesgut sınırındaki 2. İnönü Caddesi ve Yenimahalle’deki Hisar Caddesi’nde 7 yıldır devam eden sel ve taşkın sorununu çözecek.

ABB ASKİ'den Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerine 2 yeni yatırım! Bu sorun artık tarih olacak

Çalışma birbirine yakın konumda bulunan Etimesgut sınırındaki 2. İnönü Caddesi ve Yenimahalle’deki Hisar Caddesi’nde başlatılacak ve 7 yıldır devam eden sel ve taşkın sorununu çözülecek.

ABB ASKİ'den Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerine 2 yeni yatırım! Bu sorun artık tarih olacak - Resim : 2

2. İNÖNÜ VE HİSAR CADDESİ’NİN SEL SORUNU TARİH OLACAK

ASKİ, çevresinde yağmur suyu hattı bulunmadığı için yağışlı havalarda sel ve taşkın yaşanan Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi için harekete geçti. Bölge sakinlerine rahat bir nefes aldıracak olmayı hedefleyen ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, beraberindeki teknik ekibi ile birlikte önce 2. İnönü Caddesi, ardından da Hisar Caddesi’ni ziyaret ederek devam eden çalışmaları denetledi.

ABB ASKİ'den Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerine 2 yeni yatırım! Bu sorun artık tarih olacak - Resim : 3

Akçay, ayrıca 2 mahalleye yapılacak yatırımların toplam yatırım bedelinin yaklaşık 16 milyon TL olarak planlandığını belirtti.

“GÜÇLÜ ALTYAPI, GÜÇLÜ KENT, GÜÇLÜ ANKARA”

Göksu ve Susuz Mahallelerinde yapılan çalışmalarla ilgili son durumu sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Güçlü altyapı, güçlü kent, güçlü Ankara. Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi’ne 2 bin 116 metre yağmur suyu hattı inşa etmek için çalışma başlattık.

ABB ASKİ'den Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerine 2 yeni yatırım! Bu sorun artık tarih olacak - Resim : 4

Çalışmalarımız tamamlandığında Etimesgut sınırındaki 2. İnönü Caddesi ve Yenimahalle’deki Hisar Caddesi’nde 7 yıldır devam eden sel ve taşkınların sonu gelecek” ifadelerini kullandı. İki ilçede 16 milyon TL'lik yatırım yapılırken Ankara'nın ihtiyacına göre yeni yatırımlara imza atılacağı da kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER