9 günlük Ramazan Bayramı tatilini kaçırmak istemeyenler araştırıyor! Keşfedilecek tatil rotaları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ramazan Bayramı tatilini 9 gün olarak açıklamasının ardından tatil rotaları da sorgulanmaya başladı. 9 günlük tatili değerlendirmek isteyenler araştırmalarına devam ederken keşfedilecek tatil rotalarını da derledik.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini kaçırmak istemeyenler araştırıyor! Keşfedilecek tatil rotaları belli oldu

Ramazan ayında olmamızla beraber Ramazan Bayramı için de geri sayım başladı. Ramazan bayramı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan tatil açıklaması da gündemdeki yerini aldı. Ramazan Bayramı'nda 3 günlük resmi tatilin 9 güne çıkarılmasının ardından bu tatili değerlendirmek isteyenlerin de araştırmaları başladı.

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla tatil rotaları için plan yapanlar, baharın gelmesi ve havaların da ısınmaya başlamasıyla farklı tatil seçeneklerini değerlendiriyor. Şehir yaşamının yoğun temposundan biraz olsun ayrılmak isteyenler sakin bir tatil için plan yaparken tatilciler, doğanın içinde dinlenme fırsatı bulacakları yerleri araştırıyor.

9 GÜNLÜK TATİLİ DEĞERLENDİRMEK İSTEYENLER BURAYA

Yeni kültürler keşfetme fırsatı sunan şehirleri ve ülkeleri ziyaret etmek isteyenler araştırmalarına devam ederken yurt dışı tatil rotaları da bu yıl yoğun ilgi görüyor. Deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarmak isteyenler yaz mevsiminin keyfini çıkarabilecekleri tatil bölgeleri öne çıkıyor. Bu çerçevede bayram tatillerinde sıklıkla tercih edilen tatil rotaları da yurt içi ve yurt dışı olmak üzere şöyle sıralanıyor;

Bali: Türkiye'de nisanda denize girebilmenin garantisi olmasa da kesin bir şekilde deniz, kum, güneş üçlüsünü isteyenler, Bali'ye gidebilir.

Filipinler: Yemyeşil doğası, sörf yapmaya elverişli plajları ve mutfak kültürüyle Filipinler, ilgi çekiyor.

Tayland: Ülke, ucuz ve eğlenceli hayatıyla seçenekler arasında yer alıyor.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini kaçırmak istemeyenler araştırıyor! Keşfedilecek tatil rotaları belli oldu

Karadağ: Ülke, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve misafirperverliğiyle vizesiz seyahat edebilecek destinasyonlar arasında bulunuyor.​​​

Ankara: Atatürk'ün mezarı Anıtkabir ziyaretinden başlanarak, şehrin kendine özgü havasını solunabilir, geleneksel ve çağdaş müzeler keşfedilebilir.

Bolu: İstanbul ve Ankara arasında, hafta sonu kaçamaklarının adresi Bolu, Abant Gölü, Yedigöller, Gölcük Tabiat Parkı, Kartalkaya Kayak Merkezi, At Yaylası, Seben Gölü, Mudurnu yaylaları ve Akkaya Travertenleri ile öne çıkıyor.

Doğu Karadeniz: Fındık diyarı Ordu’dan başlayarak sırasıyla Giresun, Trabzon, Rize ve son olarak sınır kapısı Artvin'e uzanan bir yolculuk, keyif alınabilecek bir deneyim sunuyor.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini kaçırmak istemeyenler araştırıyor! Keşfedilecek tatil rotaları belli oldu - Resim : 2

Güneydoğu Anadolu: Bereketli ve verimli topraklara sahip olan bölge, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman gibi illeri, yapılan leziz yemekleri ve mistik tarihiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bodrum: Ünlü plajları, eğlence mekanları, lezzetli deniz ürünleri ve gece hayatıyla Bodrum, her yıl yerli ve yabancı turistleri kendine çekmeyi başarıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER