4 gün boyunca etkili olacak yurdu etkisi altına alacak! Ankara İstanbul İzmir'de fena hissedilecek

Haba durumu ile ilgili yapılan son dakika açıklamaları vatandaşların için büyük önem arz ediyor. Hava durumuna ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarını sürdürürken bu kez uzman tarafından yapılan açıklama ile yurt genelinde alarm verildiği ve özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir'de hissedilecek bir sıcaklık düşüşü olacağı bildirildi.

4 gün boyunca etkili olacak yurdu etkisi altına alacak! Ankara İstanbul İzmir'de fena hissedilecek

Ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının düşeceğine ilişkin yapılan açıklamaların ardından uzmanlardan da uyarılar peşi sıra gelmeye başladı. Uzmanlar büyükşehirlerde hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş olacağına dikkati çekerken yapılan son dakika açıklaması da gündemi değiştirdi.

Hava sıcaklıklarının düşmesinin yanı sora kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve bazı bölgelerde de çığ tehlikesinin olduğuna ilişkin yapılan açıklamalar gündemi meşgul ederken Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, özellikle 4 güne dikkati çekerek bir takım uyarılarda bulundu.

KAR, YAĞMUR, RÜZGAR HEPSİ BİR ANDA BASTIRACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Çelik, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Meteoroloji Uzmanı Çelik çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günlerine dikkati çekerek yaptığı açıklamada vatandaşların hava şartları nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını istedi. Meteoroloji Uzmanı Çelik, “Önümüzdeki 4 gün boyunca Cumartesi de dahil olmak üzere yurdumuzun tamamında yağış bekliyoruz.'' ifadelerine yer verirken ‘’Bu yağışlar; yağmur ve sağanak şeklinde ama havanın soğumasıyla doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağış görülecek” değerlendirmesinde bulundu.

4 gün boyunca etkili olacak yurdu etkisi altına alacak! Ankara İstanbul İzmir'de fena hissedilecek

Türkiye’nin yeni yağışlı sistemin içerisine girdiğini belirten Meteoroloji Uzmanı Çelik, yağış rejiminin önümüzdeki günlerde Ege Bölgesinden başlayarak Doğu Anadolu Bölgesine doğru ilerleyeceğini aktardı. Yağışların aralıklı olarak devam edeceğini bildiren Meteoroloji Uzmanı Çelik, “Bu gelen sistemle birlikte sıcaklıklar hızla azalıyor. 5 ve 6 derecelik düşüş olacak. Sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin altına inecek diyebiliriz” şeklinde konuştu.

ANKARALILAR AMAN DİKKAT

Hafta sonu da yağışların devam edeceğine değinen Meteoroloji Uzmanı Çelik, 3 büyük şehirde sıcaklıklarda 6 ve 7 derecelik bir düşüş öngördüklerini belirtirken çarşamba günü İstanbul’daki en yüksek sıcaklıkların 10 ve 11 derecelere kadar düşeceğini belirtti. Ankara’da da sıcaklıkların 10 ve 11 dereceye kadar düşeceğini ancak ardından 8 ve 9 derecelere kadar düşeceğini belirtti. İzmir’deki en yüksek sıcaklıkların 16 ve 17 derecelerde seyredeceğinden bahseden Meteoroloji Uzmanı Çelik, bu illerde yaşayan vatandaşların ani hava değişimleri karşısında da dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER