2 bin yıllık Ayaş İçmece ve Kaplıcaları Ankaralılara şifa dağıtıyor!

Ankara’nın Ayaş ilçesindeki, tarihi 2 bin yıla uzanan Ayaş İçmece ve Kaplıcaları, başkentlilerin şifa bulmak için gittikleri uğrak noktalarından biri oluyor.

2 bin yıllık Ayaş İçmece ve Kaplıcaları Ankaralılara şifa dağıtıyor!

Ankara, kent hayatındaki modern tarzı ve mimari alanındaki tarihi mirası kadar doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor. Başkentin Ayaş ilçesinde bulunan Ayaş İçmece ve Kaplıcaları, 2 bin yıllık tarihiyle Roma Dönemi’ne kadar uzanan doğal bir şifa kaynağı cenneti olarak Ankaralıların en sık uğradığı noktalardan biri olarak öne çıkıyor.

Ankara’nın Ayaş ilçesinde varlığını sürdüren Ayaş İçmece ve Kaplıcaları şifalı suları ve doğal güzellikleriyle sadece başkentlilerin değil dünyanın birçok yerinden gelen ziyaretçilere de 2 bin yıldır şifa kaynağı oluyor.

2 bin yıllık Ayaş İçmece ve Kaplıcaları Ankaralılara şifa dağıtıyor!

KARLOVY VARY KAPLICASI İLE BENZER ÖZELLİKLERİ TAŞIYOR

Ayaş’ta bulunan Ayaş İçmece ve Kaplıcaları, binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak onların şifa kaynağı olurken, Ankara’nın bu mutlaka görülmesi gereken kaplıcası, Çek Cumhuriyeti’nde bulunan ve her sene düzenlenen film festivalleriyle de bilinen Karlovy Vary şehrindeki kaplıca ile benzer özellikler taşıyor.

Roma Dönemi’ne ait 2 bin yıllık Ayaş İçmece ve Kaplıcalar’da, gelen ziyaretçiler şifalı su ve özel kürlerle, gerek hastalıklarına gerekse de dertlerine çare bularak, kendilerini rahatlatan dakikalar geçiriyorlar.

2 bin yıllık Ayaş İçmece ve Kaplıcaları Ankaralılara şifa dağıtıyor! - Resim : 2

KANSER DAHİL BİRÇOK SAĞLIK PROBLEMİNE İLAÇ GİBİ GELİYOR

Ayaş İçmece ve Kaplıcaları’nda şifa bulan ziyaretçiler, özellikle safra kesesi, karaciğer rahatsızlığı, böbrek taşı, idrar yolu iltihabı, hazımsızlık, ağız kuruluğu, romatizma, kabızlık ve kanser de dahil olmak üzere daha birçok sağlık problemini azaltabilirken, diğer yandan da zararlı toksinlere karşı korunuyorlar.

HER DERDA DEVA ŞİFALI SU

Ayaş İçmece Kaplıcalar'ına gelen ziyaretçiler, doktor kontrolünde önerilen miktarlar doğrultusunda 3 litrelik, yani yaklaşık olarak 15-20 bardak kadar burada bulunan şifalı sulardan içiyorlar.

2 bin yıllık Ayaş İçmece ve Kaplıcaları Ankaralılara şifa dağıtıyor! - Resim : 3

AYAŞ İÇMECE VE KAPLICALAR’A NASIL GİDİLİR?

Ayaş İçmece ve Kaplıcaları, Ankara’ya 83 km, Ayaş’a 23 km mesafede olup, Ayaş-Beypazarı yolundan 3 km içeride yer alıyor.

Ankara’da AŞTİ Otogarı’ndan Ayaş’a giden otobüslerle de Ayaş İçmece ve Kaplıcalar’a ulaşım sağlanabilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER