Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşması Gençlik Parkında gerçekleştirildi

Ankara Kent Konseyi ve Ankara Katılımcı Yönetim Derneğinin iş birliği ve çok sayıda kurumun katkısı ile gerçekleşen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta etkinlikte hazır bulundu.

Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşması Gençlik Parkında gerçekleştirildi

Kültürel faaliyetlerin düzenlenmesi konusunda da önemli çalışmalara imza atan Ankara'da her yaştan insana hitap edecek programlar gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Yapılan ülkeler arası programlar ile kültürel etkileşimin üst noktalarda olması sağlanıyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Ankara Kent Konseyi, şehirdeki çok sayıda kuruluşun desteği ile beraber Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları adlı bir organizasyon düzenleneceğini açıklamıştı. 11 ülkenin halk oyunları ekibinin katılacağı gösteriye tüm Ankara halkı davet edilmiş ve etkinlik günü beklenmeye başlanmıştı.

Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşması Gençlik Parkında gerçekleştirildi

MANSUR YAVAŞ: "COĞRAFYA ORTAK"

Ankara Gençlik Parkında gerçekleşen buluşmaya katılım üst düzey seviyede oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve çeşitli kurum temsilcileri programa katılım sağladı.

Programda söz alan ABB Başkanı Yavaş sergilenen oyunlardan bir çok figürün aynı olduğunu ifade ederek "Çünkü coğrafya ortak. Kafkasya, Anadolu ve Balkanlar Figürlerin birbirine benzemesi gayet doğal çünkü birbirlerinden etkileniyorlar" dedi.

Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşması Gençlik Parkında gerçekleştirildi - Resim : 2

TEKRAR DÜNYA ÇOCUKLARIYLA BULUŞMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ

AKK Başkanı Yılmaz ise "Kıymetli dünya çocukları. Bundan 106 yıl önce dünyanın kalbini titrettikten sonra dünya çocuklarına bayram armağan eden tek liderin ışığında yüzüncü yılında tekrar dünya çocuklarıyla bu topraklarda buluşmanın onurunu yaşıyoruz" diyerek programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşması Gençlik Parkında gerçekleştirildi - Resim : 3

Söz konusu program ekiplerin gösterilerini sergilemesi ve yapılan konuşmalardan sonra son buldu. Bu tarz etkinliklerin gelenekselleşerek tekrar tekrar düzenlenmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER