Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş deprem bölgesinde temaslarda bulundu!

Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı görevini yürüten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş beraberindeki heyet ile deprem bölgesi kentlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş deprem bölgesinde temaslarda bulundu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği’nin de başkanlık görevini yürütüyor. Tarihi Kentler Birliği bu hafta sonu adeta deprem bölgesine en üst düzeyde ziyarette bulundu. Mansur Yavaş başkanlığında deprem bölgesi illeri gezilirken buralarda zarar gören kültürel ve tarihi eserler incelendi. Tarihi Kentler Birliği’nin bu eserler ile alakalı olarak projeler geliştireceği açıklandı.

İL İL İNCELEME YAPILDI

Adıyaman ziyareti sırasında kısa bir açıklama yapan Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, “Tarihi Kentler Birliği Başkanı sıfatı ile deprem bölgesindeyiz. Deprem bölgesine Tarihi Kentler Birliği’nin encümen ve üyeleri ile beraber geldik. Aldığımız ilk karar deprem bölgelerindeki kültür ve tarihi eserlerimizin onarımı için neler yapabileceğimizdi. Buna dair araştırma yapmak için bu bölgedeyiz. Daha önce bu bölgeye gelip incelemelerde bulunmuştuk. Biz görevde olduğumuz müddetçe buralar normale dönene kadar bu bölgeyi öncelik haline getirip çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş deprem bölgesinde temaslarda bulundu!

GÖRÜŞMELER YAPILDI!

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş ve beraberindeki heyet Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illeri ziyaret ederek burada bazı temaslarda bulundular. Bu illerdeki belediye başkanları ve illerin valilileri ile de görüşmeler gerçekleştiren Başkan Mansur Yavaş çevrede tahrip olmuş tarihi ve kültürel eserler ile ilgili olarak bilgi alarak kendilerinin yapabilecekleri çalışmaların çerçevesini çizdi.

Tarihi kentler Birliği’nin bu ziyaretleri sonrasında ortaya konulacak projeler üzerinde ayrıca bir çalışma gerçekleştirilecek. Yapılacak olan projelerin neler olacağı konusu ise ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

SONRAKİ HABER