Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı adaylığı sözleri: "Kamuoyunda bir Mansur Yavaş gerçeği var"

İktidarın defalarca erken seçim olmayacağını belirtmesine rağmen muhalefet kanadının bu yönde beklentisi sürüyor. Yerel seçimde kazanılan büyük başarının ardından CHP'de iki isim ön plana çıkıyor.

Özgür Özel "Kamuoyunda bir Mansur Yavaş gerçeği var"

Cumhuriyet Halk Partisinin son yıllarda oy oranını ciddi miktarda artırmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın büyük payının olduğu biliniyor.

Vatandaşların bu iki ismi doğal aday olarak seçmelerine karşın son genel seçimde Mansur Yavaş kendisinin partisinin ve 6'lı masanın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ifade etmişti. Hatta bu nedenle İYİ Parti'nin masadan kalkıp geri dönmesine kadar giden bir kriz yaşanmıştı.

"EKREM BEY'İ ADAY OLARAK SEÇTİK DESEM..."

Bu olayların ardından bir sonraki seçimlerde büyük ihtimalle iki isimden birisinin aday gösterilmesi beklenirken konu ile ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den bir açıklama daha geldi.

Gazeteci Fatih Altaylı'nı Youtube Kanalına konuk olan CHP Lideri "Ekrem Bey'i aday olarak seçtik desem kimsenin diyecek bir şeyi yok. Ama kamuoyunda bir Mansur Yavaş gerçeği de var" diyerek ABB Başkanı Yavaş'ın potansiyeline dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta yakın zamanda yaptığın açıklamalarda partisinin kendisini aday göstermesi halinde Cumhurbaşkanı Adayı olacağını ve mutlaka kazanacaklarını söylemişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER