Mansur Yavaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması! Yalnız Değildir

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yargılandığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eski avukatına hakaret davasında zorla getirme kararı çıkmıştı. Verilen bu karar sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'na bir destek de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi.

Mansur Yavaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması! Yalnız Değildir

Geçen yıl 13 yıllık CHP Genel Başkanlık görevini noktalayan Kemal Kılıçdaroğlu bu seferde mahkemeye zorla getirilecek olması ile gündem oldu. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da görülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eski Avukatı Mustafa Doğan İnal'a hakaret davasında verilen kararın ardından Kılıçdaroğlu'na peş peşe destek paylaşımları yapıldı.

"BEYHUDE BİR ÇABADIR"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 yıla kadar hapis istemi ile yargılandığı ve 18 Şubat'ta görülecek dava ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Ankara’dan İstanbul’a adalet için yürüyen bir lideri, ikametgahı dışında bir şehre çağırarak yıldırmaya çalışmak beyhude bir çabadır. Sn. Kılıçdaroğlu yalnız değildir" diyerek eski genel başkanına açık bir şekilde desteğini vurguladı.

Mansur Yavaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması! Yalnız Değildir

Kemal Kılıçdaroğlu'da kendisi ile ilgili alınan bu mahkeme kararı sonrasında sosyal medya hesabından bir videolu paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kemal Kılıçdaroğlu mücadelesinden geri adım atmayacağını "Hodri Meydan" sözleri ile vurguladı.

ZORLA GETİRME TEPKİSİ

CHP cephesinin en çok tepki gösterdiği detaylardan birisi ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikametgahı Ankara olmasına rağmen İstanbul'da görülen duruşmaya zorla getirme kararı verilmesi oldu. Partili isimler bunu yargıya müdahale ve saygısızlık olarak niteledi

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER