Mansur Yavaş'tan Google'a Mustafa Kemal Atatürk tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Google’ın Mustafa Kemal Atatürk ile alakalı uygulamasına tepki gösterildi.

Mansur Yavaş'tan Google'a Mustafa Kemal Atatürk tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dikkat çeken bir açıklama yaparak Google platformuna tepki gösterdi. Google, Mustafa Kemal Atatürk ile alakalı olarak “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu” ibaresini kaldırmıştı. Başkan Mansur Yavaş 6 ay önce bu uygulamaya tepki göstermiş ve bu tepkisini sosyal medya üzerinden de paylaşmıştı. 6 aylık aranın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu duruma yeniden tepki gösterdi.

21 MAYIS’TA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 21 Mayıs 2024 tarihinde bir açıklama yaparak, “Google’ı, değerli liderimiz ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek mirasını yansıtacak şekilde unvanını güncellemeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

BUGÜN YENİ AÇIKLAMA YAPTI!

Bugün ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş benzer bir açıklama daha yaptı. Eski açıklamasını hatırlatan Mansur Yavaş, “Bu mesajı 6 ayda bir güncelleyecek miyiz? ‘Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu’ ibaresini tekrar hatırlatma vakti geldi...” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Mustafa Kemal Atatürk hakkında Google platformunun yapmış olduğu uygulamaya gösterdiği tepki sosyal medyada büyük destek gördü. Mustafa Kemal Atatürk hakkında “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu” ibaresinin Google tarafından düzeltilmesinin haklı bir istek olduğu şeklinde mesajlar paylaşıldı. Bu konuda Google tarafından alınacak aksiyon merakla beklenmeye başlandı.

SONRAKİ HABER