Mansur Yavaş'tan Çayırhan maden işçilerine yeni destek!

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde faaliyet gösteren Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı’nın özelleştirilmesine tepki gösteren ve yeniden eyleme başlayan maden işçilerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan yeni bir destek mesajı geldi.

Mansur Yavaş'tan Çayırhan maden işçilerine yeni destek!

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde özelleştirilmesine karar verilen Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı’nda maden işçileri seslerinin duyulmadığı ve taleplerinin karşılanmadığı için yeniden eyleme başlamıştılar. 100 gündür verdikleri mücadelede kendilerine dönüş olmadığını söyleyen maden işçileri yeraltına girerek kendilerini madene kilitlediler. Maden işçilerinin bu eylemlerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş destek vermeye devam ediyor.

MADENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Maden işçilerinin seslerinin duymazdan gelinmesini emeğin yok sayılması anlamına geleceğini söyleyen Başkan Mansur Yavaş, “Çayırhan’da alın teriyle ekmeğini kazanan madencilerimizin sesini duymazdan gelmek, emeği yok saymaktır. Ramazan ayında, alın teriyle geçimini sağlayan işçilerimizin haklı taleplerine kulak tıkamak vicdana sığmaz. Madencilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, emeği inada kurban etmeyin diyoruz!” dedi.

Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı’nda eylem yapan maden işçileri özelleştirme yapılmasına karşı çıkıyorlar. Ancak gelinen süreçte henüz özelleştirme kararından vazgeçilmedi. Bu konuda işçiler seslerinin duyulmasını ve emeklerinin karşılığı olan haklarının ellerinden alınmamasını talep ediyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ilk günden itibaren Çayırhan’da maden işçilerine destek oluyor. Zaman zaman işçileri ziyaret edip desteğini açıklayan Başkan Mansur Yavaş zaman zaman da eylem yapan maden işçilerinin bazı ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamıştı. Çayırhan’da maden işçilerinin eylemlerinin yeniden gündemin ön sıralarına çıkması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER