Mansur Yavaş'tan Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef alan İstanbul Barosu Başkanına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul barosu başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa açıklamasına tepki gösterdi.

Mansur Yavaş'tan Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef alan İstanbul Barosu Başkanına yanıt!

Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile alakalı olarak toplumun farklı kesimlerinden yeni değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Bu sefer açıklama bugün İstanbul Barosu Başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu’ndan geldi. Anayasa’nın ilk 4 maddesi hakkında konuşan İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir” dedi.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA!

İstanbul barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu’nun açıklamasına ilk tepkilerden birisini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş verdi. Başkan Mansur Yavaş gayet nazik bir ifade ile İbrahim Kaboğlu’nun açıklamasının doğru olmadığını ifade etti. Bu düşüncesini de temellendiren Başkan Mansur Yavaş öyle bir ihtimalin olmadığının altını çizdi.

ANAYASA MAHKEMESİ DAHA ÖNCE 2 DEFA KARAR VERDİ!

Kısa bir açıklama yapan ve İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu’na hitap eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Anayasa’nın ilk 4 maddesi çok net hocam. Anayasa Mahkemesi iki defa bu konuda karar verdi. Bu kararda da 4. madde ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez denildi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aynı zamanda hukukçu kimliği ile Anayasa tartışmalarına büyük bir hassasiyet göstermesi ile biliniyor. Özellikle Cumhuriyet’in kurucu ilkelerinin özünü oluşturan Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi hususunda ortaya atılan fikirlere Başkan Mansur Yavaş çok net ifadeler ile muhalefet ediyor. Bu konuda da vatandaşlardan büyük destek alan Başkan Mansur Yavaş’ın bu tutumu oldukça önemseniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER