Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak Gaziantep'i ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş geçtiğimiz aylarda Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak seçilmişti. Başkan Yavaş'ın bu ünvanıyla gittiği şehirler arasına Gaziantep'te eklendi.

2000 yılında İstanbul'da kurulan Tarihi Kentler Birliği, kar amacı gütmeyen ve şehirlerin tarihi, kültürel yönlerini ön plana çıkaran bir oluşum olarak biliniyor. 2013 yılında Cumhurbaşkanlığı Ödülüne de layık görülen TKB'nin Başkanlığına ABB Başkanı Mansur Yavaş seçilmişti.

BAŞKAN YAVAŞ KENT YÖNETİMİ İLE İSTİŞARELERDE BULUNDU

Başkan Yavaş TKB Başkanı olarak ilk toplantısını Hatay'da gerçekleştirmişti. TKB Başkanı Yavaş gittiği şehirler arasına Gaziantep'i de ekledi. Gittiği ziyaret ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Mansur Yavaş "Tarihi Kentler Birliği olarak kültürel mirasıyla öne çıkan şehirlerimizden biri olan Gaziantep’i ziyaret ettik. Kentimizin öne çıkan kültürel değerleri hakkında istişarelerde bulunduk. Bizleri ağırlayan Gaziantep Belediye Başkanımız Sn. Fatma Şahin’e ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

BAŞKAN ŞAHİN'DEN BİRLİKTE ÇALIŞMA VURGUSU

Mansur Yavaş'a ziyaretinde eşlik eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'de "Birlik adına Gazi Şehrimize yapılacak tüm çalışmalarda birlikte hareket edeceğiz. İlgilerinden dolayı Sn. Başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ın TKB Başkanı olarak ilerleyen dönemlerde benzer ziyaretlerde bulunması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com