Mansur Yavaş başkanlığındaki Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa'da incelemeler yaptı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aynı zamanda yürüttüğü Tarihi Kentler Birliği Başkanı görevi kapsamında Şanlıurfa’yı ziyaret ederek bazı temaslarda bulundu.

Mansur Yavaş başkanlığındaki Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa'da incelemeler yaptı!

Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı görevini yürüten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hafta sonunda bir heyet ile beraber Şanlıurfa’yı ziyaret etti. Tarihi Kentler Birliği’nin Şanlıurfa’daki faaliyetine başkanlık eden Mansur Yavaş bu kentin tarihi varlığını yerinde inceleyerek birlik olarak yapabileceklerine dair fikir alışverişinde bulundular.

ŞANLIURFA’YA ZİYARET YAPILDI

Tarihi Kentler Birliği’nin Ekim Ayı Encümen Toplantısı da bu ziyaret sırasında Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar bu ziyarette ev sahipliği yaptı. Mehmet Kasım Gülpınar aynı zamanda tarihi Kentler Birliği Encümeni olarak da görev yapıyor.

TARİHİ YERLERDE İNCELEME

Tarihi Kentler Birliği tarafından bir açıklama yapılarak UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’ya bir ziyaret düzenlendiği açıklandı. Bu ziyarette Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlık ettiği heyet Şeyh Hayati Harrani Türbesi’ni, Harran Kalesi’ni, Tarihi Harran Kümbet Evleri’ni ve Harran Üniversitesi’ni ziyaret etti.

PROJELER HAZIRLANACAK!

Tarihi kentler Birliği tarihsel kimliği olan kentleri ziyaret ederek birlik olarak bu kentlerin tarihi ve kültürel varlıklarına yönelik yapılabilecek projeleri değerlendiriyor. Daha önce deprem bölgesinde zarar gören tarihi yapılar ile alakalı olarak bir çalışma yapılmıştı. Ekim ayı toplantısında ise Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel varlığı ile ilgili olarak değerlendirmeler yapıldı. Gerçekleştirilecek olan projeler hakkında yerinde inceleme yapan heyet bu projelerin hazırlık aşamasında yerinde tespit ettikleri durumlara göre müdahale edebiliyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER