EGO’ya bağlı toplu taşıma araçlarının sefer ve yolcu sayıları paylaşıldı

EGO Genel Müdürlüğü, kendisine ait toplu taşıma araçlarının günlük sefer ve yolcu sayılarını sosyal medya hesapları ve internet sayfası üzerinden paylaştı.

EGO’ya bağlı toplu taşıma araçlarının sefer ve yolcu sayıları paylaşıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, bünyesinde bulunan metro, otobüs ve teleferik gibi toplu taşıma seferlerinin tüm dökümünü internet ve sosyal medya hesaplarıyla aracılığıyla vatandaşlarıyla paylaştı.

24 Aralık 2023 itibariyle EGO’nun web sitesinde dökümü tutulan ve kendisine bağlı otobüs, metro ve teleferik gibi toplu taşımaların günlük sefer, yolcu sayıları, araç kapasitesi ve doluluk oranları, tüm detaylarıyla birlikte yayınlandı.

TÜM SEFER VE YOLCU SAYILARI TABLO OLARAK YAYINLANDI

EGO’ya bağlı toplu taşıma araçlarının sefer ve yolcu sayıları paylaşıldı

EGO Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde tablo olarak hazırlanan ve 2023 sonu itibarinden 3 Haziran 2024 tarihine kadar olan metro, otobüs, Ankaray ve teleferiğin olduğu toplu taşımaların günlük sefer, yolcu sayıları, araç kapasitesi ve doluluk oranları bazı araçlarda kategorilere de ayrıldı. Özellikle raylı ulaşım sistemleri için seferler, aracın gelme ve çalışma sayısına bağlı olarak ayrı ayrı sınıflandırılarak raporları tutuldu.

EGO Genel Müdürlüğü de sosyal medya hesapları üzerinden bu yeni hizmetini, ‘şeffaf yönetim anlayışı gereği” olduğuna dikkat çekerek paylaştı. EGO’nun toplam sefer ve yolcu sayılarını içeren bir diyagramın da yer aldığı paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Şeffaf yönetim anlayışımız gereği,

EGO'ya bağlı toplu taşıma araçlarımızın hat hat günlük sefer ve yolcu sayılarını halkımızla paylaşıyoruz.

Ayrıntılı veriler için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.”

EGO'nun toplu taşıma araçlarının günlük sefer ve yolcu sayılarını içeren tabloya EGO.gov.tr yazılı internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER