EGO vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı!

İnsanları kişi ve kurumların adları ile dolandırma girişimleri sürüyor. EGO Genel Müdürlüğü yaptığı açıklama ile vatandaşları kendilerinin adlarını kullanarak onları dolandırabilecek kişiler olduğuna dair bilgilendirdi.

EGO vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı!

Yıllardır sık sık gündeme gelen kişi ve kurum adları ile insanları dolandırma vakalarına karşı ilgili kurumlar insanları bilgilendirmeye devam ediyor. Yapılan uyarılarda kişi ve kurumların insanlardan telefon yoluyla bu yöntemle para isteme gibi durumlarının söz konusu olmadığına dikkat çekiliyor.

EGO AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak faaliyet gösteren EGO Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir uyarı paylaşımında bulundu. Söz konusu paylaşımda engelli vatandaşlar için EGO yönetiminden isimlerinin adlarının kullanılarak aranan kişilerden para istendiği gibi durumlar yaşandığı ve bu tarz vakalara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

EGO vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı!

Söz konusu uyarı paylaşımında şu ifadelere yer verildi;

"Son günlerde, bazı art niyetli kişiler tarafından EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin ve diğer bürokratlarımızın isimleri kullanılarak engellilere yönelik çeşitli vaatlerle para talep edildiğine dair ihbarlar tarafımıza ulaşmıştır. Genel Müdürlüğümüzün böyle bir uygulaması söz konusu değildir. Konu ile ilgili olarak yasal süreç başlatılacak olup, bu gibi art niyetli girişimlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."

VATANDAŞLARIN İLGİLİ YERLERE BİLDİRMESİ GEREKİYOR

Bu gibi durumlara denk gelen vatandaşların hemen inanmaması isteniyor. Vatandaşların emniyet birimlerini duruma göre haberdar etmesi gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER