EGO Genel Müdürlüğü Kızılay - Metro seferlerinin durdurulduğunu açıkladı!

Aşırı sıcaklar Ankara'da günlük hayatı etkilediği gibi ulaşım sistemlerinde de büyük sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Bu konuda Ankaralıları üzecek ve zor anlar yaşamalarına neden olacak haber EGO'dan geldi.

EGO Genel Müdürlüğü Kızılay - Metro seferlerinin durdurulduğunu açıkladı!

Ülke genelinde insanların son günlerde en çok rahatsız olduğu konuların başında aşırı sıcaklar geliyor. İnsan sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaşan sıcaklıklar günlük hayatta sistemsel arızalar yaşanmasına da neden oluyor.

ANKARA METROLARINDA "SICAK" ARIZASI

Bu konuda bir arıza haberi Ankara'dan geldi. Ankara'da toplu taşıma konusunda en çok kullanılan Kızılay-Koru metrosunun geçici bir süre devre dışı kalacağı öğrenildi. Konu ile ilgili resmi açıklama EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı.

EGO ilk olarak gündüz saatlerinde aşırı sıcaklar nedeniyle Kızılay-Koru istasyonları arasındaki duraklarda arızalar yaşandığını ifade etmişti. Bu duruma çözüm olarak ise trenlerin 15 dakika süreyle istasyonlarda bekletileceği açıklanmıştı.

EGO Genel Müdürlüğü Kızılay - Metro seferlerinin durdurulduğunu açıkladı!

SEFERLER DURDURULDU

Bu geçici çözüm fayda vermedi ve EGO ikinci bir açıklama daha yayınladı. Yapılan açıklamada Kızılay-Koru metro hattında seferlerin tamamen duyurulduğu ilan edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Değerli Yolcularımız,

Güç kaynağı ve haberleşme sisteminde aşırı sıcak kaynaklı yaşanan arıza nedeniyle M2 (Kızılay-Koru) Metro hattımızın seferleri durdurulmuştur. Söz konusu hatta ek otobüs seferlerimiz ile hizmete devam edilecektir.

Anlayışınız için teşekkür eder, iyi yolculuklar dileriz.

Aşırı yağmurların yağdığı dönemde de metrolar etkilenmiş ve seferlerde aksamalar meydana gelmişti. Bu seferde sıcaklıklardan dolayı duran metroların ne zaman yeniden çalışacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER