EGO Genel Müdürlüğü Ankara'da toplu taşımada kış tarifesine geçeceklerini açıkladı

Yaz döneminin Eylül itibariyle sona ermesi ve yarın okulların açılacak olmasından dolayı Ankara'da toplu taşıma düzeninde değişiklik yaşandı. EGO yazılı açıklama yaparak yeni sistemi vatandaşlar ile paylaştı.

EGO Genel Müdürlüğü Ankara'da toplu taşımada kış tarifesine geçeceklerini açıkladı

Yılın son aylarına doğru girilmesi ve yavaş yavaş hava sıcaklıklarının düşmesi beklentisinin çoğalması ülke ve dünyada kış moduna girilmesine neden oldu. Bu kapsamda yeni düzene geçecek kurumlardan birisi Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı EGO Genel Müdürlüğü oldu.

EGO Genel Müdürlüğü Ankara'da toplu taşımada kış tarifesine geçeceklerini açıkladı

YENİ DÖNEM YENİ DÜZEN

Okulların yarın yeni döneme başlayacak olması ve yolcu oranlarında artış beklenmesinden dolayı EGO Kışlık çalışma programı hazırladıklarını duyurdu. Konu ile ilgili EGO Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Okulların açılacağı 09 Eylül 2024 Pazartesi günü itibarıyla toplu taşıma hizmetlerinde tam kapasite ile kışlık servis programına geçilecektir. Otobüs kışlık çalışma programında; toplam bin 498 araç ile 407 hatta, toplam 9 bin 346 sefer düzenlenerek Başkentlilere hizmet verilecektir. Raylı Sistemlerde (Metro ve ANKARAY) ise hafta içinde sabah ve akşam yoğun saatlerde tren sefer aralığı ortalama 4,5 dakika; ara saatlerde ise ortalama 9 dakika olarak planlanmıştır"

YOĞUNLUĞUN FAZLA OLMASI BEKLENİYOR

EGO oluşabilecek yoğunluklara karşı ek seferde koyacaklarını ifade etti. Ülkenin en kalabalık ikinci şehri olan Ankara'da yarının ulaşım açısından zor bir gün olması ön görülüyor. Vatandaşların plan ve programlarını bu durumu göz önünde bulundurarak hazırlaması isteniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER