ASKİ'den Harikalar Diyarı Metro İstasyonu'nda su baskınlarına kalıcı çözüm

Yoğun yağışlar olduğunda su baskınlarının görüldüğü Harikalar Diyarı Metro İstasyonu için ASKİ tarafından kalıcı bir çözüm üretilmesi amacıyla çalışmalar başlatıldı.

ASKİ'den Harikalar Diyarı Metro İstasyonu'nda su baskınlarına kalıcı çözüm

Ankara’da yoğun yağışlar olduğunda su baskınları ile karşılaşılan Harikalar Diyarı Metro İstasyonu için çalışmalar başlatıldı. ASKİ’nin yapacağı çalışma ile Harikalar Diyarı Parkı içerisinde bulunan yağmur suyu hattına ekleme yapılacak. 616 metre uzunluğunda yeni bir hat yapılarak ssel sorunu için uzun yıllar çalışacak bir çözüm üretilmiş olacak.

Ankara’da bulunan yağmur suyu altyapısının eski ve sorunlu olduğunu belirten ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay yeni çalışmaların yapıldığı Sincan Harikalar Diyarı Metro İstasyonu’nda incelemelerde bulunarak açıklama yaptı. Ankara’da yaşanan benzer sorunların çözümü için geniş çaplı bir çalışma gerçekleştirildiği bizzat Memduh Aslan Akçay tarafından duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü Ankara’daki yağmur suyu kaynaklı sorunları çözmek için harekete geçti. Şiddetli yağışlarda su basan ve kullanılamaz hale gelen Sincan Harikalar Diyarı Metro İstasyonu için çalışmalar başladı.

ASKİ'den Harikalar Diyarı Metro İstasyonu'nda su baskınlarına kalıcı çözüm

EKİPLER ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Yunus Emre Mahallesi Baykan Sokak’ta bulunan mevcut yağmur suyu hattının deşarj noktasının kot farkından kaynaklanan su baskını sorununu çözmek için kapsamlı bir çalışma başlatan ASKİ ekipleri ilk olarak sorunlu yağmur suyu hattı deşarj noktasını iptal etti. Daha sonra ekipler, Harikalar Diyarı Parkı içerisinde yer alan 600 milimetre çaplı yağmur suyu hattına deşarj olacak şekilde 616 metrelik yeni bir yağmur suyu hattı imalatı yapılmasına karar verdi.

SORUN EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, Ankara’da yağmur suyu altyapısının eski ve sorunlu olduğunu belirterek, Harikalar Diyarı Metro İstasyonu’nda her yağmur sonrası su baskını yaşandığını ve alt geçidin tamamen kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Akçay, “Arkadaşlarımızla beraber hazırladığımız projeler çerçevesinde buradaki sorunu en kısa sürede çözeceğiz” dedi.

ASKİ'den Harikalar Diyarı Metro İstasyonu'nda su baskınlarına kalıcı çözüm - Resim : 2

ANKARA GENELİNDE ÇALIŞMA YAPILACAK

Ankara’daki yağmur suyu kaynaklı diğer sorunları çözmek için de kapsamlı bir plan hazırladıklarını belirten Akçay, “Bu planı da en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu problemler, uzun süredir ertelenmiş, birikmiş problemler. Bu problemleri de Allah’ın izni ile çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Harikalar Diyarı Metro İstasyonu sürekli olarak su baskınları ile karşılaşıyordu. Bu baskınlardan dolayı metroyu kullanan vatandaşlar çokça mağdur oldular. Geliştirilen ve yapımına başlanan proje ile beraber sorun tamamen çözülmüş olacak ve bir daha bölgede sel ve su baskını gibi bir olayın gerçekleşmesi zayıf bir ihtimal haline gelecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER