ASKİ Spor Kulübü'nün genç haltercisi Burak Aykun'dan Avrupa üçüncülüğü başarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’nün sporcuları Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda başarılı olmaya devam ediyorlar.

ASKİ Spor Kulübü'nün genç haltercisi Burak Aykun'dan Avrupa üçüncülüğü başarısı!

Polonya’da düzenlenen Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’ndan Ankara’ya güzel haberler gelmeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’nün sporcuları Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda boy göstermeye devam ediyorlar. Bu çerçevede ASKi Spor Kulübü’nden milli takıma 5 sporcu davet edilmişti. 449 sporcunun katıldığı şampiyonada ASKi Spor Kulübü’nün genç haltercileri derece yapacak başarılara imza atmaya devam ediyorlar.

POLONYA’DAN GÜZEL HABER

Dün gerçekleştirilen U23 Avrupa Halter Şampiyonası’nda ASKi Spor Kulübü’nden Cansu Bektaş 43 kilogram kategorisinde Avrupa Şampiyonu olarak Türkiye’yi ve Ankara’yı gururlandırmıştı. Bu başarının ardından bugün de güzel haber Burak Aykun’dan geldi. Burak Aykun bugün Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda podyuma çıktı ve derece yaptı.

AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda 61 kilogramda Türkiye’yi temsil eden Burak Aykun silkmede 145 kilogram kaldırırken toplamda ise 261 kilogram kaldırmayı başardı. Bu sonuç ile beraber ASKi Spor Kulübü’nün sporcusu Burak Aykun Avrupa üçüncüsü oldu. Kariyerinin henüz başında Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda kürsüye çıkabilen Burak Aykun hem Türkiye’yi hem de Ankara’yı gururlandırırken ilerleyen yıllarda çok daha büyük başarılara imza atacağının işaretini verdi.

Milli forma ile Polonya’da yapılan Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda yer alan Aski Spor Kulübü’nün sporcularının başarılı olması oldukça sevinçle karşılandı. Şampiyonada mücadele eden diğer sporculardan da güzel haberlerin gelmesi bekleniyor. Elde edilen bu başarılar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu yatırımların geri dönüşü olarak yorumlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER