ASKİ içme suyunun tahlilini yapan personelle ilgili vatandaşları uyardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyunun bozuk ve klorlu olduğunu iddia ederek evlere giren personelle ilgili vatandaşları uyardı.

ASKİ içme suyunun tahlilini yapan personelle ilgili vatandaşları uyardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyunu tahlil etmek için evlere giren personelle ilgili vatandaşlara sosyal medya hesapları üzerinden önemli bir uyarıda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASKİ Genel Müdürlüğü, su ve kanalizasyonla ilgili çalışmalarına devam ederken vatandaşları da önemli konularda uyarılar yapıyor.

KENDİLERİNİ ASKİ PERSONELİ OLARAK TANITIP SUDA TAHLİL YAPANLARA DİKKAT!

ASKİ içme suyunun tahlilini yapan personelle ilgili vatandaşları uyardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü 2 buçuk milyonu aşkın abonesine kendisini ASKİ personeli olarak tanıtıp içme sularının bozuk ve klorlu olduğu gerekçesiyle evlere giren kişilerle ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Birçok belediye de sosyal medya hesapları üzerinden ASKİ’nin uyarısını paylaştı. 2 buçuk milyon abonesi için Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği (AB) standardında içme ve kullanma suyu sağlayan ASKİ, kendilerini ASKİ personeli olarak tanıtıp, içme suyunun bozuk ve klorlu olduğunu, bunun için de vatandaşların evlerine girerek suda kendilerince tahlil yapmayı çalıştıklarını belirten kötü niyetli kişilere karşı Ankara halkını uyardı. ASKİ’nin uyarısında şu ifadeler yer aldı:

“Değerli Başkentliler

Bazı ilçelerimizden, kendilerini ASKİ personeli olarak tanıtan kişilerin, ‘içme suyunun bozuk ve klorlu olduğu iddiasıyla vatandaşlarımızın evlerine girdikleri; suda kendilerince tahlil yapmaya kalkıştıkları’ şeklinde ihbarlar gelmektedir.

Kurumumuzun bu türden bir uygulaması kesinlikle bulunmamaktadır. Kötü niyetli kişilerin bu girişimi, şebeke sularımızın değerleri ile ilgili asılsız söylentiler yayılmasına da sebep olmaktadır.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara halkına son derece sağlıklı, kaliteli ve temiz içme suyu sunmaktadır. Vatandaşlarımızın böyle söylentilere itibar etmemesi ve dikkatli davranması gerekmektedir. Bu tür art niyetli kişilerin kurumumuza ve emniyet birimlerine bildirilmesini rica ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER