Ankara'nın zor dönemde Sigortası: Kesikköprü Barajı için yeni çalışma

Ankara Büyükşehir Belediyesi kentin geleceğini garanti altına almak adına önemli çalışmalarda bulunmayı sürdürüyor. Hayatın devam etmesi için en gerekli ihtiyaç olan su ile ilgili başkent halkı için bir hamle daha yapılıyor.

Ankara'nın zor dönemde Sigortası: Kesikköprü Barajı için yeni çalışma

Her geçen yıl giderek artan kuraklık tehlikesi Türkiye'yi ve dünyayı önlem almaya zorluyor. Kaynaklı tasarruflu ve bilinçli kullanma yönünde çağrılar yapılırken aynı zamanda ilgili kurumlar ilerleyen yıllar için planlarını hayata geçiriyor.

Konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren ASKİ ciddi bir proje için düğmeye basmıştı. Ankara’nın içme suyu kaynaklarını 5 gruba ayırarak yürüttüğü “Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi” çalışmaları ile ilgili son aşamaya gelen ASKİ'den su ile ilgili önemli çağrılar yapıldı.

ANKARA'DA SUSUZ GÜNLERE HAZIRLIK

Ankara'nın sigortası olarak tabir edilen Kesikköprü Barajındaki su şehirde sadece ihtiyaç halinde kullanılıyordu. Zor günlerin daha sık ve yoğun yaşanacak olması beklentisinden dolayı buraya gösterilen ilgi artmaya başladı.

ASKİ'de yaptığı Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme çalışmasında bu konuya değildi. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay Kesikköprü Barajının ilerleyen dönemlerde daha da öneminin artacağını "Değişen iklim şartları ve artan nüfusun etkisiyle su kalitesi ve miktarının artırılması, su koruma ve kullanma dengesinde sürdürülebilirliğin sağlanması önem taşımaktadır. Özellikle havza bazında koruma planları yapılması; tüm gelişme ve kullanımlara kontrollü bir şekilde yön verilmesine olanak sağlamıştır. Ankara su stresini en fazla yaşayan illerimizden birisi. 2040-2050 verilerine göre bu riskin artarak devamı öngörülüyor" sözleri ile özetledi.

ANKARA İÇİN ÖNEMLİ HAMLE

Hazırlanan proje ilgili birimlerden geçtiğinde Havzanın korunması için önemli bir adım atılmış olacak. ASKİ'nin bu konu hakkında ilerleyen dönemlerde yeni adımlar'da atması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER