Ankara'nın toplu taşıma araçlarındaki ücret toplama sistemi yenileniyor

Ankara'da her gün on binlerce insan toplu taşıma araçları kullanıyor. EGO Genel Müdürlüğüne bağlı olan bu taşıtlarda aynı kartın geçerli olması ile vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlanıyor. Kolaylık sağlanan bu uygulama son günlerde farklı bir şekilde gündem oldu.

Ankara'nın toplu taşıma araçlarındaki ücret toplama sistemi yenileniyor

Ankara'nın ülkenin en kalabalık şehirlerinden birisi olması, güçlü bir toplu taşıma sistemi zorunluluğunu beraberinde getiriyor. Milyonlarca insanın hizmetinde olan farklı türdeki ulaşım şekilleri ile ulaşımın aksamadan ilerlemesi hedefleniyor.

Ankara'nın toplu taşıma araçlarındaki ücret toplama sistemi yenileniyor

Bu ulaşım şekillerinden EGO, Başkentray, Ankaray ve özel halk otobüslerinde geçtiğimiz yıllarda tek kart uygulamasına geçilmişti. Vatandaşlar bu ulaşım şekillerinin tamamında Ankara kart kullanmaya başlamıştı. Bu sistem ile kolay bir şekilde ücret tahsili yapılırken vatandaşların farklı farklı ödeme zorunlulukları ile karşılaşma ihtimali ortadan kaldırılmıştı. Hizmetine devam eden bu ulaşım şekillerini yakından ilgilendiren yeni bir süreç geçtiğimiz günlerde başladı. Edinilen bilgiye göre bu mecralarda kullanılan ücret toplama sisteminde bir yenilenme sürecine geçildi.

Ankara'nın toplu taşıma araçlarındaki ücret toplama sistemi yenileniyor - Resim : 2

"YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ"

ABB tarafından devam eden sürece dair bir paylaşım yapıldı. Söz konusu paylaşımda böyle bir değişime neden ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekildi. Yapılan paylaşımda “Ankara ulaşım ücretlendirme sisteminde yeni bir sayfa açıyoruz. Eski dönemde ihale edilen, sık sık arıza veren, bakiye yükleme bankolarında sorun çıkaran sistemi geride bırakıyoruz” denildi.

Sürecin tamamlanması ile beraber taşıtlarda “Usulsüz kullanımların önüne geçecek, Özellikle engelli vatandaşlarımız için görsel ve sesli bildirimler yapacak, Zincir marketler ve alternatif uygulamalardan dolum yapılabilecek, Kredi kartı ve Mobil uygulama üzerinden Sanalkart ile QR ve NFC gibi son teknolojiler ile ödeme yapılabilecektir” ifadelerine yer verildi.

Ankara'nın toplu taşıma araçlarındaki ücret toplama sistemi yenileniyor - Resim : 3

“HAK KAYBI OLUŞMAYACAKTIR”

Konu ile ilgili vatandaşların mağdur olmaması adına EGO Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bu geçiş döneminde her hanbi bir hak kaybı yaşanmayacağı vurgulandı.

Yapılan açıklama şu şekilde oldu;

Değerli vatandaşlarımız,

Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) şu anda hızlı bir şekildeyenilenme aşamasındadır. Mobil uygulamalarımız ile entegrasyonsüreci test aşamasında olup, çok kısa bir süre içerisinde stabil çalışma şekline dönecektir. Son günlerde yaşanan Ankarakartların bazı validatörlerde okunmaması, aktarma işlemlerinin yapılamaması gibi problemler, eski yüklenici firma E-KENT'in kurumumuzla yaptığı sözleşme maddelerini yerine getirmemesi ve gerekli kontrolleri yapmamasından kaynaklanmaktadır.Bu süreçte herhangi bir hak kaybı oluşmayacaktır. Vatandaş memnuniyetini en üst düzeyde tutma amacımız doğrultusunda bu tür teknik sorunların giderilmesi için yoğun bir çalışma yürütülmektedir."

Ankara'da yaşanan bu önemli değişim sürecinin yakında tamamlanması ön görülüyor. Vatandaşlarda sürecin bitmesini ve yenilikleri deneyimlemeyi bekliyor.

Cengiz ORTATAŞ Haberankara.com özel haberidir. Alıntılanamaz, kopyalanamaz.

SONRAKİ HABER