Ankara’nın Cumhuriyet tarihindeki ilk parkı Güvenpark'ta yenileme çalışmaları sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Güvenpark'ta başlatılan yenileme çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Parkta yenileme çalışmaları tarihi doku korunarak yapılıyor.

Güvenpark'ta yenileme çalışmaları sürüyor

Güven Anıtı çevresinde kurulan ve Cumhuriyet tarihinin ilk parklarından biri olan Güvenpark, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları kapsamına alınmıştı. Tarihi dokusu ve yeşil alanı korunarak yapılacak olan yenileme çalışmaları tüm hızı ile devam ederken Güvenpark Kentsel Tasarım projesi etaplar halinde hayata geçiriliyor.

GÜVENPARK YENİLEME ÇALIŞMALARINDA SON DURUM NE, PARK NE ZAMAN AÇILACAK?

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında doğal ve kültürel sit alanı olan parka ismini veren Güven Anıtı’nda yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Anıt üzerinde yer alan tüm deformasyonlar giderilerek aslına uygun bir şekilde restore edilirken, parktaki ağaçlar, havuzlar, yaya yolları ve kentsel mobilyalara yönelik çalışmalar da titizlikle sürdürülüyor. Mevcut tüm ağaçların korunduğu “Güvenpark Kentsel Tasarım” projesi tamamlandığında parka 13 Mart 2016 tarihinde Güvenpark saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için bir de anıt dikilecek.

Güvenpark içerisinde bulunan otopark ve dolmuş duraklarının da kaldırıldığını belirten Ödemiş, “Keçiören Metrosu ile ve Atatürk Bulvarı arasındaki yürüyüş yollarını tamamlıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Güven Anıtı’na kadar uzanan bir alan var, oradaki Hükümet Kartiyesi Balkonu’ndan Güven Anıtı’na kadar alanı da yine çim olarak tanımlıyoruz. Bittiği zaman inanıyorum park daha da kullanılır bir hale gelecek. Parkın geçmişteki o keşmekeş görüntüsü ortadan kalkacak. Park gözükmüyordu zaten etrafındaki eklentilerden dolayı. Başkentin meydanına çok fazla yakışmayacak unsurlar vardı burada. Onların hepsini temizledik. Büfeleri kaldırdık, dolmuş duraklarını kaldırdık. Bazı dolmuşlar yeni yerine taşınıncaya kadar geçici hizmet verecek ama proje tamamlandığında dolmuş duraklarının tamamı kalkmış olacak. Böylece mevcut Güvenpark dokusuna yaklaşık 2 bin küsur metrekareye yakın yeni bir yeşil alanı da ilave etmiş olacağız” diye konuştu.

Ankara’nın Cumhuriyet tarihindeki ilk parkı Güvenpark'ta yenileme çalışmaları sürüyor

Projede en büyük öncelik parkın özgün ve tarihi dokusunun korunmasına verilirken yeşil alanlarda korundu. Ankaralıların daha nezih bir ortamda sosyalleşmesi için parkın eskiyen alanları yenilenirken yapılan tüm çalışmalarda yürüyüş yolları ve aydınlatma ekipmanları da yenilendi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER