Ankara'da yolcuyu darp eden şoför hakkında EGO soruşturma açtı

Ankara'da Pursaklar - Ulus seferini gerçekleştiren yolcu otobüsünde otobüs şoförü ile yolcu arasında tartışma çıkmış, şoför tarafından yolcunun darp edildiği anlara ait görüntüler ortaya çıkmıştı.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından bugün Ankara'da Pursaklar - Ulus hattında gerçekleşen olay nedeniyle resmi açıklama yapıldı. Hatırlanacağı üzere söz konusu hatta otobüs şoförü ile yolcular arasında bir tartışma yaşanmış, tartışmanın büyümesi üzerine otobüs şoförü tarafından yolculardan birinin darp edildiğine dair görüntüler yayımlanmıştı.

EGO, YOLCUYU DARP EDEN OTOBÜS ŞOFÖRÜ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI!

Yaşanan olay üzerine EGO tarafından yapılan açıklamada "'28 Ağustos 2024 tarihinde, EGO Genel Müdürlüğü’ne ait 438 numaralı hatta görev yapan 07-401 kod numaralı aracın şoförü, sicil numarası 310 olan Mehmet Özkan’ın, yaşlı bir yolcu ile tartıştığı ve ardından yolcuya fiziksel müdahalede bulunduğu kayıtlardan tespit edilmiştir. Bu üzücü olayla ilgili olarak şoför hakkında derhal rapor hazırlanmış olup, idari işlem başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Ankara'da yolcuyu darp eden şoför hakkında EGO soruşturma açtı

Yaşanan olayın yaşlı bir yolcunun düğmeye basmasına rağmen otobüs şoförü tarafından durakta indirilmemesi üzerine yaşandığı iddia edilmişti. O esnada darp edilen kişinin olaya müdahale ettiği, otobüs şoförünün ise "sen avukatı mısın?" çıkışı nedeniyle ikili arasında tartışma yaşandığı, yolcuya fiziksel temasta bulunarak otobüsten zorla indirdiği iddiası gündeme gelmiş, video görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Kaynak: İHA