İklim değişikliğini Türkiye'de en çok hisseden illerin başında yer alan Ankara'da son yılların en sıcak kış mevsimi yaşanırken yağış miktarı da rekor seviyede düşmüştü. Beklenen kar yağışını bir türlü alamayan Ankara'da yer altı suları beslenmediği için yaz mevsiminde susuzluk riski artarken ASKİ peş peşe yeni hamlelerde bulunmaya devam ediyor.
ASKİ İÇME VE KULLANMA SUYU TEMİNİ AMACIYLA SU SONDAJ KUYUSU AÇACAK!
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Başkanlığı tarafından yayımlanan ihale duyurusunda "Akyurt, Kalecik, Kızılcahamam, Kahramankazan, Çubuk, Çamlıdere Ve Pursaklar İçme ve Kullanma Suyu Temini Amacıyla Su Sondaj Kuyusu Açılması ve Diğer İmalatlar Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır" diyerek ihale detayları açıklandı.
Akyurt, Kalecik, Kızılcahamam, Kahramankazan, Çubuk, Çamlıdere Ve Pursaklar İçme ve Kullanma Suyu Temini Amacıyla Su Sondaj Kuyusu Açılması ve Diğer İmalatlar Yapım İşi için ihale 12 Mart 2025 tarihinde saat 10:30'da düzenlenecek. İhaleyi kazanan firmaya yer teslimi sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 gün içinde yapılacak. İşin tamamlanma tarihi ise 400 takvim günüolarak belirlendi.