Ankara'da LGS Sınavına girecek öğrencilere ve görevlilere ulaşım ücretsiz olacak

Yüzbinlerce öğrenci yarın ortaokul hayatının ardından istediği liseye yerleşecek. Öğrencilerin sınav yerlerine kolayca gidebilmesi için EGO Genel Müdürlüğü bir açıklama yayınladı.

ABB LGS sınavına girecek öğrencilere ulaşımı ücretsiz yaptı

Aylardır 8 yıllık eğitim hayatlarının ardından öğrenim seviyelerini liseye çıkartmak için çalışan öğrenciler, yarın sabah LGS sınavına girecek. Aynı gün içerisinde gerçekleştirilecek ilk oturum sonrasında öğrencilerin dereceleri belirlenecek

1 Milyondan fazla öğrencinin gireceği sınav tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştirilecek. Sınavın ilk oturumu saat 09:30'da ikinci oturumu 11:30'da başlayacak.

EGO'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara'daki öğrenciler hazırlıklarını tamamlayıp sınav saatini beklerken hem kendilerini hem ailelerini sevindirecek bir haber geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak faaliyetini sürdüren EGO Genel Müdürlüğü yarın LGS sınavına girecek öğrencilerin ve sınav görevlilerinin EGO otobüslerinden ve EGO'ya bağlı demiryolu ulaşımlarından ücretsiz yararlanacağını duyurdu.

Ankara'da LGS Sınavına girecek öğrencilere ve görevlilere ulaşım ücretsiz olacak

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) katılacak öğrenciler ve sınav görevlileri, sınava ilişkin belgelerini ibraz etmeleri halinde, sınav günü EGO Genel Müdürlüğü'ne ait otobüs ve raylı sistemlerle verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz"

EGO KULLANANLARIN DİKKATİNE

Sınav sabahı öğrencilerin çeşitli sebeplerden dolayı ulaşımda zorlanmalarının önüne geçece uygulama takdir topladı. Sınav günü bu uygulama ile öğrencilerin EGO ulaşımlarına yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER