Ankara'da belediye kat karşılığı konut ihalesi yapacak! O ilçede yeni konut projesi hayata geçiyor

Ankara'da artış gösteren konut fiyatları, kredi faizlerinin yükselmesi gibi nedenlere bağlı olarak ev sahibi olmak bir hayli zorlaştı. Konut sahibi olmak isteyenler alternatif satışlara yönelirken Ankara'da belediyenin kat karşılığı konut ihalesi yapacağı öğrenildi.

Ankara'da belediye kat karşılığı konut ihalesi yapacak! O ilçede yeni konut projesi hayata geçiyor

Pandemi dönemi sonrası konut fiyatları yükselişe geçti. Döviz kurundaki artış, enflasyondaki yükseliş nedeniyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından sıkı para politikası uygulanırken faizler de yüzde 50 seviyesine çıkarıldı. Artan faizler ve birbiri ardına gelen zamlarla birlikte konut fiyatlarındaki artışlar devam ederken kira derdinden kurtulup ev almak isteyen vatandaşlar ise alternatif satışlara yöneldi. Belediyelerin açıkladığı satışlar yakından takip edilirken Ankara'da yeni konut projesi için ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden (ABB) yeni bir açıklama geldi. ABB, yayımladığı ilanı resmi internet sitesi üzerinden detaylandırırken kentte kat karşılığı ihale yapacağını duyurdu. ABB'nin resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yapılan açıklamada ''Mülkiyeti Belediyemize ait Mamak ilçesi Boğaziçi Mahallesi 51126 Ada 2 Parsel ve 51123 Ada 1 Parsel üzerine kat karşılığı konut ihale yolu ile satışa çıkarılacaktır.'' denildi.

Ankara'da belediye kat karşılığı konut ihalesi yapacak! O ilçede yeni konut projesi hayata geçiyor

ABB KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRACAK

Mülkiyeti ABB'ye ait Mamak ilçesi Boğaziçi Mahallesi için yayımlanan ilanda AB tarafından yapılan açıklamada ''51126 Ada 2 Parsel ve 51123 Ada 1 Parsel üzerine kat karşılığı konut ihale yolu ile satışa çıkarılacaktır.'' ifadeleri yer aldı.

Ankara'da belediye kat karşılığı konut ihalesi yapacak! O ilçede yeni konut projesi hayata geçiyor - Resim : 2

Detaylar için ''https://ankara.bel.tr/ihaleler'' adresinin ziyaret edilebileceği aktarıldı.

Ankara'da belediye kat karşılığı konut ihalesi yapacak! O ilçede yeni konut projesi hayata geçiyor - Resim : 3

Ankara'da belediye kat karşılığı konut ihalesi yapacak! O ilçede yeni konut projesi hayata geçiyor - Resim : 4

ABB tarafından yayımlanan ilanda ''Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndan

Mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza ait Mamak İlçesi, Boğaziçi Mahallesi, 51126 Ada 2 Parsel üzerine, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Alanındaki hak sahiplerine taahhüt edilen konutlardan bir kısmının imalatı ve finansmanı amacıyla, 2886 sayılı Kanunun 36. Maddesi kapsamında kapalı teklif usulü ile Kat Karşılığı İnşaat ihalesi yapılacaktır.'' ifadeleri yer aldı.

Ankara'da belediye kat karşılığı konut ihalesi yapacak! O ilçede yeni konut projesi hayata geçiyor - Resim : 5Ankara'da belediye kat karşılığı konut ihalesi yapacak! O ilçede yeni konut projesi hayata geçiyor - Resim : 6

İhalenin 13 Haziran 2024 Perşembe günü, saat 14.10’da Hipodrom Caddesi No:5 Kat:1 Yenimahalle/ANKARA adresindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi binası içerisindeki Belediye Encümen Salonunda yapılacağı ifade edildi.

SONRAKİ HABER