Ankara İtfaiyesinden İzmir ve Bolu'daki yangınlara yardım eli

Yangınların etkisini saatlerdir sürdürdüğü şehirlerde havadan ve karadan söndürme işlemleri sürüyor. Bölgedeki ekiplerin gücünü aşan yangınlar için farklı illerden takviye ekipler yollanıyor.

Görenlere büyük bir üzüntü yaşatan yangınlar ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti. ABB'ye bağlı İtfaiye ekipleri İzmir ve Bolu'da etkisini sürdüren yangınları söndürme çalışmalarına destek olmak için yola çıktı.

İTFAİYE EKİPLERİ YANGIN BÖLGELERİNE GİTTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Yavaş "İzmir’deki yangına destek olmak amacıyla 4 itfaiye aracı, 9 itfaiyeci, 2 tanker ve 4 personel ile toplamda 6 araç ve 13 mesai arkadaşımız ile yola çıktık. Bolu’da 4 araç 7 personel olmak üzere çalışmalarımız devam etmekte, yangınlara ekiplerimiz müdahale etmeyi sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

Ankara İtfaiyesinden İzmir ve Bolu'daki yangınlara yardım eli

SÖNDÜRME İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Devam eden yangınları söndürmek adına farklı yerlerden ekipler bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Devlet kurumları da saatlerdir devam eden alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. Günün ilk ışıkları ile beraber yangının oluşturduğu tahribat gözler önüne serildi.

Vatandaşlarda sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile yangınların bir an önce söndürülmesini temenni ettiğini dile getiriyor. Gelişmeler yakından takip ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com