Ankara Büyükşehir Belediyesinin 300 İtfaiye Eri alımı yapacağı duyuruldu

Geçtiğimiz günlerde 133 Zabıta personeli için alım süreci başlatan ABB'nin yeni bir birim için daha alım yapacağı öğrenildi. Resmi Gazetenin 12 Ekim tarihli sayısında Ankara İtfaiyesinde 300 kişinin istihdam edileceği ilan edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 300 İtfaiye Eri alımı yapacağı duyuruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi yakın zamanda şehir genelinde itfaiye istasyonlarını çoğaltma çalışmalarının sürdüğünü duyurmuştu. ABB'nin itfaiye birimini istasyonlara ek olarak yeni erler ile de güçlendireceği öğrenildi.

ALIM SÜRECİ KASIMDA BAŞLAYACAK

Gece yarısında yayınlanan Resmi Gazetede Ankara Büyükşehir Belediyesinin 300 İtfaiye eri alımı yapacağı açıklandı. Söz konusu ilanda adaylardan gerekli şartları taşımaları ve istenilen belgeleri hazırlamaları halinde 18-22 Kasım tarihlerinde sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yaptırmak üzere İtfaiye Dairesi Başkanlığına şahsen müracat edebileceği ifade edildi.

Bu süreci tamamlayanlar ise 28 Kasım'da ABB'nin resmi internet sitesi üzerinden alıma katılıp katılamayacağını öğrenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 300 İtfaiye Eri alımı yapacağı duyuruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 300 İtfaiye Eri alımı yapacağı duyuruldu - Resim : 2

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 300 İtfaiye Eri alımı yapacağı duyuruldu - Resim : 3

SINAVLAR ARALIKTA

ABB'nin isimlerini açıkladığı isimler 2-18 Aralık tarihleri arasında İtfaiye Dairesi Başkanlığı yerleşkesinde sözlü ve uygulamalı sınava sokulacak. Kazanan 300 kişi ise ABB bünyesinde itfaiye olmaya hak kazanacak.

Yakın zamanda 133 kişilik Zabıta alımı için binlerce kişi başvurmuştu. İtfaiye alımında nasıl bir tablo ortaya çıkacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER