Ankara Büyükşehir Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine 4. defa süt desteği

Ankara'da Mansur Yavaş yönetimindeki büyükşehir belediyesi bir çok farklı başlıkta ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunuyor. Yardımların sistematik olarak uzun bir dönemdir yapılması ile on binlerce insanın hayatına dokunuldu.

ABB'den ihtiyaç sahiplerine 4. defa süt desteği

2019 yılında göreve gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş o zamandan itibaren farklı bir belediye yönetimiyle hareket etmiş ve insan odaklı bir hizmet politikası benimsemişti. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi bireylere yönelik çok sayıda sosyal yardım programı başlatılmıştı.

Öğrencilere kırtasiye yardımından emeklilere destek ödemesine, et desteğinden sınavlara girecek adayların sınav ücretlerinin karşılanmasına kadar farklı alanlarda uygulanan yardımlardan birisi de süt desteği olmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine 4. defa süt desteği

"BU DESTEĞİ ULAŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden verilen süt desteği ile ilgili sosyal medya hesabından güncel bir açıklamada bulundu. ABB son iki yıldır devam ettirilen süt desteğinin bu senede uygulandığını ve 4 defa süt desteği verildiğini açıkladı.

Yapılan paylaşımda "İki yıl boyunca süt desteğimizi doğrudan adreslere teslim ettik; üçüncü yıl itibarıyla ise alan elin veren eli görmediği Başkent Kart aracılığıyla bu desteği ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugün, 38.137 ailenin 44.157 çocuğu için toplam 8.228.700 TL desteği 4. kez ailelerle buluşturduk" denildi.

ÇOCUKLARIN SÜT İÇMESİNE DESTEK OLUNUYOR

Çocukların gelişim çağında tüketmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilen süt konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahipleri için destek programını sürdürüyor. Bu sayede on binlerce aileye evlatları için kaynak sağlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER