Ankara Büyükşehir Belediyesinden AŞTİ'de üniversitelilere sıcak karşılama

Üniversitelerin açılması ile birlikte ilk senelerinde olanlarda dahil binlerce öğrenci Ankara'ya geri dönmeye başladı. ABB'de şehre gelen öğrencileri karşılamak için AŞTİ'de bir stant kurdu.

Ankara Türkiye'nin en çok üniversite okunmak için tercih edilen şehirleri arasında yer alıyor. Şehrin ülkenin yönetim merkezinde oluşu ve Türkiye'nin saygın üniversitelerinden bazılarının Ankara'da yer alması öğrencilerin buraya gelmesini sağlıyor. Bu nedenle tatil sürecinin tamamlanmasından dolayı okul hayatını burada sürdürmek için Ankara'ya öğrenci gelişi geçtiğimiz günlerden itibaren başlamıştı.

ANKARA İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi de öğrencilerin yanlarında olduklarını göstermek adına Ankara'nın şehirler arası ulaşım otogarı AŞTİ'de bir stant kurdu. Kurulan stanta gelen öğrencilere Ankara, ABB'nin açtıkları gençlik merkezleri, ulaşımı nasıl sağlayacaklarını ve nerelerde zaman geçirebileceklerine dair bilgilendirmeler yapılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden AŞTİ'de üniversitelilere sıcak karşılama

"ANKARA'YA HOŞGELDİNİZ"

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta yaptığı paylaşımla öğrencilere yanlarında olduğu mesajı verdi. Başkan Yavaş "Değerli Evlatlarım, Ankara'ya hoşgeldiniz. Burada sadece bir üniversite öğrencisi değil bu şehrin bir parçası olacaksınız. Sokakları, kültürü ve enerjisiyle Ankara eğitim hayatınızda size ilham verecek. Üniversite Ankara’da okunur çünkü bu şehirde öğrenci olmanın ayrıcalığını yaşayacaksınız" şeklinde konuştu.

Ankara'da öğrencilere yönelik yıl boyu çeşitli adımlar atılıyor. Bu konuda ABB ve Mansur Yavaş hazırlanan programlara dair paylaşımlarda bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com