Ankara Büyükşehir Belediyesinden 300 personel alımında liyakat vurgusu

Başkent Ankara'nın hayati birimlerinden İtfaiye Teşkilatını büyütme kapsamında bir alım açıklaması geldi. Geçtiğimiz dönemlerde sözlü olarak söylenen itfaiye alımı yakın zamanda resmi gazetede yayınlanması ile resmiyete kavuşmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden 300 personel alımında liyakat vurgusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç dahilinde farklı birimlere personel almayı sürdürüyor. Yakın zamanda 133 Zabıta alımına binlerce insanın başvurması ile dikkat çeken Ankara'da şimdide itfaiye eri alımı heyecanı yaşanacak.

SÜREÇ KASIM'DA BAŞLIYOR

ABB yapılacak alım ile ilgili sosyal medya hesabından sürecin nasıl işleyeceği konusunda bilgiler verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi alınacak 300 yeni kişinin liyakat esasına göre seçileceğini vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden 300 personel alımında liyakat vurgusu

Yapılan açıklamada "Ankaralıların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla 7/24 çalışmalarını sürdüren İtfaiye ekiplerimiz liyakat esasına göre atanacak 300 yeni personeli ile Gücüne Güç Katıyor" denilerek adayların 18-22 Kasım 2024 tarihleri arasında ABB İtfaiye Daire Başkanlığı'na şahsen başvuru yapabileceği belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI PAYLAŞILDI

Şahsi başvurularını tamamlayan adaylar 2-18 Aralık 2024 tarihinde sözlü ve uygulamalı sınava girecekler. İlana başvurmak isteyenlerin şu şartları karşılaması gerekiyor;

- İtfaiyecilik ve yangın güvenliği, itfaiyecilik ve sivil savunma ile İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak,
- En az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Sürece dair daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar itfaiyebasvuru.ankara.bel.tr adresini ziyaret edebilirler. ABB gerekli gördüğü takdirde yaptığı alımları sosyal medya hesaplarından duyurmaya devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER