Ankara Büyükşehir Belediyesi zirai don uyarısı yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaparak Ankara’da zirai don beklendiği konusunda Ankaralıları uyardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi zirai don uyarısı yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara havanın soğuması ile alakalı uyarıları devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler ile uyarılar yapılarak Ankaralıların zor durumda kalmaları önlenmek isteniyor. Bu çerçevede Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir açıklama yaptı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN UYARI AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Ankara genelinde hafif yer yer orta şiddette don olayı beklenmektedir.

Büyükşehir Belediyemiz tüm ekipleriyle teyakkuz hâlinde olup; yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın da tedbirli olmasını rica ederiz.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi zirai don uyarısı yaptı

ÇİFTÇİLERİN DİKKATE ALMALARI İSTENDİ

Ankara’da özellikle zirai faaliyette bulunan çiftçilerin bu uyarıyı dikkate almaları gerekiyor. Zarar görmemeleri için tedbirlerini almaları istenen çiftçileri oldukça zorlu bir süreç bekliyor. 18 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olan zirai don tehlikesinin 23 Ekim 2024’e kadar devam edebileceği kaydedildi.

Ankara’da havaların soğuması ile beraber vatandaşlar soğuk havadan etkilenmeye başladılar. Ankara’nın yüksek kesimlerine yılın ilk karı düşerken hava sıcaklıkları da keskin bir şekilde düştü. Kış mevsimi havasına bürünülen Ankara’da vatandaşların yaşayabilecekleri olumsuzluklara karşı yetkililerin uyarılarını dikkate almaları gerekiyor. Acil durumlar ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri Ankaralı vatandaşların yanında olmayı sürdürecekler.

Ankara’da yaklaşık 5 gün devam etmesi beklenen olumsuz hava koşullarına dair Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü gelişmelere göre yeni uyarılar yaparak vatandaşları bilgilendirebilirler.

SONRAKİ HABER