Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alımı yapacak

İşsizlik sorunları ile mücadele devam ederken vatandaşlar ilan araştırmalarına devam ediyor. Kamu kurumlarının ilanları yakından takip edilirken Ankara Büyükşehir Belediyesi, zabıta memuru alımı yapacağını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alımı yapacak

Türkiye'deki istihdam konusu gündem olmaya devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilanları yakından takip edilirken Ankara Büyükşehir Belediyesinden (ABB) yeni bir iş ilanı duyurusu geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesi üzerinden bir açıklaya yer verirken ilk defa atanmak üzere zabıta memuru alımı yapılacağını bildirdi.

ABB tarafından yapılan duyuruda ''Ankara Büyükşehir Belediyesine İlk Defa Atanmak Üzere Zabıta Memuru Alım İlanı'' ifadelerine yer verildi. Söz konusu ilana ilişkin ayrıntılar da gündemde yer aldı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE ZABITA MEMURU ALIMI YAPILACAK

ABB tarafından yayımlanan iş ilanı ile ilgili yapılan resmi duyuruda ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde,657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alımı yapılacaktır.'' denildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alımı yapacak

Söz konusu ilanda da bahsi geçen unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları da belli oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alımı yapacak - Resim : 2

ABB ZABITA MEMURU ALIMI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlan edilen boş zabıta memuru kadrolarına atanmak için başvuracak adayların;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Arşiv kaydı olumlu olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak şartlarını taşımak.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

T.C. Kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü ve uygulamalı sınava çağrılacak. Sınava çağrılan adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava tabii tutulacak.

SONRAKİ HABER