Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Son dönemlerde belediyenin adını ve yetkilileri kullanarak 5 bin 250 TL tutarında yardım dağıtıldığı iddiaları yalanlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Dolandırıcılık vakalarının son dönemde artması üzerine ABB açıklama yaptı. Belediyenin adını ve yetkililerin isimlerini kullanarak vatandaşlardan 5.250 TL yardım iddiası ile kişisel bilgilerini alan dolandırıcılar hakkında ihbarların arttığı belirtildi.

ABB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Belediyenin bu şekilde bir uygulaması olmadığının altını çizen ABB, konuya ilişkin yasal sürecin başlatıldığını söyledi. İşte konu ile ilgili ABB’nin o açıklaması:

“Bazı art niyetli kişiler, Büyükşehir Belediyemizin adını ve yetkilerimizi kullanarak vatandaşlarımıza 5.250 TL yardım dağıtıldığını söyleyip kişisel ve banka bilgilerini talep ettiğine dair ihbarlar tarafımıza ulaşmıştır.

Belediyemizin böyle bir uygulaması kesinlikle yoktur. Konuyla ilgili yasal süreç başlatılmış olup bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunmasını ve itibar edilmemesini önemle rica ederiz”

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları uyararak, belediyenin bu şekilde bir uygulaması olmadığını ve vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PEK ÇOK DESTEK VERİYOR

ABB ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak ekmek desteği, doğal gaz yardımı, kırtasiye desteği, protein desteği gibi pek çok destek gerçekleştiriyor. Desteklerin detaylarına ABB’nin sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER