Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrenci yurdu başvuru dönemi başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi yurt yerleştirme başvurusu başladı. ABB öğrenci yurdu başvuru şartları ve tarihleri ile kayıt süreci hakkında bilgilendirme yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrenci yurdu başvuru dönemi başladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı son dakika açıklaması ile üniversite öğrencilerine barınma desteği sağlayacakları müjdesini vermişti. 2024 - 2025 eğitim öğretim dönemi için beklenen yeni dönem başvuru duyurusu gerçekleştirildi. ABB Başkanı Mansur Yavaş okumak için Ankara'ya gelen öğrencilere destek vereceklerini duyurdu. Başvuru tarihi ve şartları belli oldu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖĞRENCİ YURDU BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI!

Başkan Yavaş yapmış olduğu açıklama ile "Ankara’ya gelen öğrencilerimiz yalnız değil, bizler varız. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yurt yerleştirme başvuruları başladı. Katılım şartları şu şekilde:

• KYK’ye başvurduğu halde yerleşemeyen öğrenciler. (Ücretli)

• ⁠Sosyal destek kriterlerine uygun ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları. (Ücretsiz)

• ⁠Şehit ve Gazi çocukları. (Ücretsiz)" diyerek yeni dönemin başvurun tarihinin başladığını duyurdu. 1 Ekim tarihinde başlayan başvuru süreci 8 Ekim tarihinde sona erecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrenci yurdu başvuru dönemi başladı!

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖĞRENCİ YURDU ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

ABB tarafından ücretli olarak yurtlardan yararlanacak olan kişilere yönelik olarak yapılan açıklamada yurt ücretleri ise şu şekilde açıklandı:

Kurtuluş Konukevi ücreti : 1.620 TL

Mustafa Kemal Konukevi ücreti 1.620 TL

Eserkent Konukevi ücreti: 1.080 TL

Söz konusu yurtlarda başvurular internetten online olarak kabul edilecek. Başvuru yapan öğrenciler için süreç bugün itibariyle başlamış oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER